Bakalie bezglutenowe
Bakalie to nie tylko smaczny, ale i zdrowy dodatek do sałatek, ciast i wypieków. Są cennym źródłem wielu witamin i minerałów, dostarczają ważnych dla funkcjonowania całego organizmu kwasów tłuszczowych. Jeśli mają dobrze służyć zdrowiu, powinny mieć wysoką jakość. To kryterium idealnie spełniają bakalie bezglutenowe, które nie tylko nie zawierają nawet śladowych ilości glutenu, dzięki czemu są bezpieczne dla osób z celiakią, ale przede wszystkim powstały w stuprocentowo naturalny sposób, bez użycia środków chemicznych, które mogłyby obniżyć walory zdrowotne bakalii.
- Bez glutenuBez cukruWiórki kokosowe bezglutenowe BIO 200 g - BIO PLANET6,21 zł|Producent: BIO PLANET - seria BRĄZOWA (orzechy i pestki)
- Bez glutenuŻurawina słodzona cukrem trzcinowym BIO 100 g - BIO PLANET8,47 zł|Producent: BIO PLANET - seria FIOLETOWA (owoce suszone)
- Bez glutenuŻurawina w czekoladzie gorzkiej bezglutenowa BIO 50 g - DOTI9,83 zł|Producent: DOTI (produkty w deserowej czekoladzie)