do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Rabat

Jako powitanie po zarejestrowaniu, nowy klient otrzymuje 5% rabat na koszt pierwszego zamówienia, bez względu na jego wartość. Rabaty są sumowane, czyli np. pierwszy zakup powyżej 250 zł. z rejestracją, umożliwia uzyskanie sumarycznego rabatu w wysokości 10%.

Dostawa

Paczkomat: 8,60 zł. - darmowa od 200 zł.

Kurier: 15,00 zł - darmowa od 250 zł.

Wpisy na blogu
Chelat magnezu – czym jest i jak działa?

Dieta większości z nas zawiera magnez, jednak jego ilość jest niewystarczająca, co z czasem skutkuje niedoborami. Zbyt mała ilość tego pierwiastka prowadzi do wystąpienia wielu poważnych chorób. W czołówce znajdują się choroby serca, cukrzyca, astma, a nawet depresja. Często pojawiają się też skurcze i bóle mięśni. Dlatego też suplementacja magnezu jest wskazana dla niemal każdej osoby. Sprawę komplikuje fakt, że magnez może przybierać różną formę, nie zawsze w równym stopniu przyswajalną. Od pewnego czasu popularny jest chelat magnezu. Czy to właśnie on stanowi najlepszy wybór?

Smażenie na oliwie – czy oliwa jest dobra do smażenia?

Niektóre produkty spożywcze są cenione i odradzane jednocześnie. Tak jest z oliwą z oliwek. Podkreśla się jej prozdrowotne właściwości, zawartość licznych witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Z drugiej strony smażenie na oliwie uważa się za szkodliwe. Czy tak jest w rzeczywistości?

Komosa ryżowa - quinoa do jakich dań będzie dobra?

Odkąd wzrosła popularność zdrowego odżywiania, coraz więcej powstaje książek kulinarnych zawierających wskazówki i przepisy na zdrowe dania. Część składników do niedawna nie była w ogóle znana w Polsce, a teraz pojawia się w wielu potrawach. Komosa ryżowa, inaczej quinoa właśnie do nich należy.

Chmura tagów

Produkty zbożowe bezglutenowe

Współczesna dieta jest oparta w dużej mierze na produktach zbożowych. Jak się okazuje wiele osób takiej diety nie toleruje, głównie z powodu zawartego w najpopularniejszych zbożach (pszenica, żyto, jęczmień) glutenu.
Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin. Przepisy muszą być lekko modyfikowane, ale nie ma to wpływu na efekt końcowy.
Niezwykle warte nadmienienia jest to, że produkty bezglutenowe są niebywale zdrowe. Zazwyczaj po przejściu na taką dietę, jak ręką odjął przechodzą bóle brzucha, problemy ze skórą oraz inne dolegliwości.

Makaron ryżowy 1 mm 375g Merre Makaron ryżowy 1 mm 375g Merre
Producent: Merre
Cena: 8,70 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron bezglutenowy Orecchiette 250g Incola Makaron bezglutenowy Orecchiette 250g Incola
Producent: Incola
Cena: 10,80 zł
zobacz więcej
Granola Figa z kokosem bezglutenowa BIO 60g Granola Figa z kokosem bezglutenowa BIO 60g
Producent: Papagrin
Cena: 5,50 zł
zobacz więcej
Makaron kukurydziany penne bezglutenowy 250g Makaron kukurydziany penne bezglutenowy 250g
Producent: Sotelli
Cena: 2,90 zł
zobacz więcej
Makaron nitki bezglutenowy 250g Sotelli Makaron nitki bezglutenowy 250g Sotelli
Producent: Sotelli
Cena: 2,90 zł
zobacz więcej
Makaron penne z burakiem bezgl. 400g Sotelli Makaron penne z burakiem bezgl. 400g Sotelli
Producent: Sotelli
Cena: 4,90 zł
zobacz więcej
Makaron penne z dynia bezgl. 400g Sotelli Makaron penne z dynia bezgl. 400g Sotelli
Producent: Sotelli
Cena: 4,90 zł
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl