Producenci

Produkty zbożowe bezglutenowe

Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin.

Współczesna dieta jest oparta w dużej mierze na produktach zbożowych. Jak się okazuje wiele osób takiej diety nie toleruje, głównie z powodu zawartego w najpopularniejszych zbożach (pszenica, żyto, jęczmień) glutenu.
Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin. Przepisy muszą być lekko modyfikowane, ale nie ma to wpływu na efekt końcowy.
Niezwykle warte nadmienienia jest to, że produkty bezglutenowe są niebywale zdrowe. Zazwyczaj po przejściu na taką dietę, jak ręką odjął przechodzą bóle brzucha, problemy ze skórą oraz inne dolegliwości.

Waluty
Menu Szukaj więcej więcej

583-552-536 Facebook Instagram

    • Zakręcony Słoik
    • Twoja opinia jest dla nas ważna

    • Facebook Instagram 583-552-536
    • Zapisz się do newslettera
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl