do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci
Rabat

Jako powitanie po zarejestrowaniu, nowy klient otrzymuje 5% rabat na koszt pierwszego zamówienia, bez względu na jego wartość. Rabaty są sumowane, czyli np. pierwszy zakup powyżej 250 zł. z rejestracją, umożliwia uzyskanie sumarycznego rabatu w wysokości 10%.

Dostawa

Paczkomat: 8,60 zł. - darmowa od 200 zł.

Kurier: 15,00 zł - darmowa od 250 zł.

Wpisy na blogu
Jak uprażyć sezam?

Sezam kojarzy się głównie z daniami azjatyckimi, którym nadaje lekko orzechowy aromat. Sezam jest najważniejszym składnikiem pasty tahini, którą dodaje się do popularnej chałwy i humusu. Jednak warto go docenić nie tylko ze względu na walory smakowe. Jego bogaty skład sprawia, że wybierając sezam, wspieramy nasze zdrowie.

Do czego używamy szafranu? Zastosowanie szafranu w kuchni

Szafran jest jedną z tych przypraw, która dzisiaj w wielu kuchniach jest wciąż niedoceniana. Doda jedzeniu specyficznego aromatu, ale nie jest to jedyne, za co się ceni szafran. Był stosowany już przez Greków i Sumerów, i to nie tylko do gotowania. Poza walorami smakowymi zwracali uwagę na liczne właściwości lecznicze. Kiedy i do czego używamy szafranu, żeby czerpać jak najwięcej korzyści?

Czym są kosmetyki hipoalergiczne i co je cechuje?

Skóra niemowlaków, alergików i posiadaczy cery ze skłonnością do podrażnień, nie może być pielęgnowana z użyciem zwykłych preparatów. Kosmetyki zawierające konserwanty, substancje zapachowe, czy barwniki mogą wywołać podrażnienia, dyskomfort. Z myślą o osobach, które szczególnie muszą uważać, powstały kosmetyki hipoalergiczne.

Czy masło orzechowe tuczy?

Obecność orzechów w diecie zdaniem dietetyków jest obowiązkowa. Mają wiele cennych składników odżywczych i poprawiają pracę mózgu. Osoby, które lubią orzechy i słodycze, chętnie sięgają po masło orzechowe. Jednak mówi się o jego kaloryczności, a to kłóci się z dbałością o smukłą sylwetkę. Ale czy jest to prawdą, czy masło orzechowe tuczy?

Chmura tagów

Produkty zbożowe bezglutenowe

Współczesna dieta jest oparta w dużej mierze na produktach zbożowych. Jak się okazuje wiele osób takiej diety nie toleruje, głównie z powodu zawartego w najpopularniejszych zbożach (pszenica, żyto, jęczmień) glutenu.
Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin. Przepisy muszą być lekko modyfikowane, ale nie ma to wpływu na efekt końcowy.
Niezwykle warte nadmienienia jest to, że produkty bezglutenowe są niebywale zdrowe. Zazwyczaj po przejściu na taką dietę, jak ręką odjął przechodzą bóle brzucha, problemy ze skórą oraz inne dolegliwości.

Tapioka - granulat 400 g Tapioka - granulat 400 g
Producent: Merre
Cena: 7,71 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron ryżowy 1 mm 375g Merre Makaron ryżowy 1 mm 375g Merre
Producent: Merre
Cena: 8,70 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl