do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci
Rabat

Jako powitanie po zarejestrowaniu, nowy klient otrzymuje 5% rabat na koszt pierwszego zamówienia, bez względu na jego wartość. Rabaty są sumowane, czyli np. pierwszy zakup powyżej 250 zł. z rejestracją, umożliwia uzyskanie sumarycznego rabatu w wysokości 10%.

Dostawa

Paczkomat: 8,60 zł. - darmowa od 200 zł.

Kurier: 15,00 zł - darmowa od 250 zł.

Wpisy na blogu
Jak jeść tofu? – najciekawsze przepisy tofu

Coraz więcej osób odchodzi od jedzenia mięsa lub ogranicza jego spożycie. Brak białka może nieść za sobą negatywne konsekwencje. Aby ich uniknąć, trzeba szukać zastępczego, roślinnego, źródła białka, które dostarczy cennych aminokwasów. Jednym z podstawowych produktów, po które sięgają wegetarianie, jest tofu. Dlaczego?

Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy może być skuteczny?

Każdy marzy o pięknej sylwetce, a co za tym idzie, wciąż poszukuje się nowych metod na odchudzanie. Równocześnie kładzie się nacisk na to, by minimalizować ilość syntetycznych składników w diecie. Szuka się więc inspiracji w naturze, a jednym z produktów, na który zwraca się uwagę, jest ocet jabłkowy.

Jak uprażyć sezam?

Sezam kojarzy się głównie z daniami azjatyckimi, którym nadaje lekko orzechowy aromat. Sezam jest najważniejszym składnikiem pasty tahini, którą dodaje się do popularnej chałwy i humusu. Jednak warto go docenić nie tylko ze względu na walory smakowe. Jego bogaty skład sprawia, że wybierając sezam, wspieramy nasze zdrowie.

Do czego używamy szafranu? Zastosowanie szafranu w kuchni

Szafran jest jedną z tych przypraw, która dzisiaj w wielu kuchniach jest wciąż niedoceniana. Doda jedzeniu specyficznego aromatu, ale nie jest to jedyne, za co się ceni szafran. Był stosowany już przez Greków i Sumerów, i to nie tylko do gotowania. Poza walorami smakowymi zwracali uwagę na liczne właściwości lecznicze. Kiedy i do czego używamy szafranu, żeby czerpać jak najwięcej korzyści?

Chmura tagów

Produkty zbożowe bezglutenowe

Współczesna dieta jest oparta w dużej mierze na produktach zbożowych. Jak się okazuje wiele osób takiej diety nie toleruje, głównie z powodu zawartego w najpopularniejszych zbożach (pszenica, żyto, jęczmień) glutenu.
Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin. Przepisy muszą być lekko modyfikowane, ale nie ma to wpływu na efekt końcowy.
Niezwykle warte nadmienienia jest to, że produkty bezglutenowe są niebywale zdrowe. Zazwyczaj po przejściu na taką dietę, jak ręką odjął przechodzą bóle brzucha, problemy ze skórą oraz inne dolegliwości.

Makaron Tonarelli bezglutenowy 250g Incola Makaron Tonarelli bezglutenowy 250g Incola
Producent: Incola
Cena: 12,00 zł
zobacz więcej
Makaron z zielonej soi BIO 200g Diet Food Makaron z zielonej soi BIO 200g Diet Food
Producent: Diet Food
Cena: 10,68 zł
zobacz więcej
Mąka jaglana bezglutenowa 1kg Denver Food Mąka jaglana bezglutenowa 1kg Denver Food
Producent: Denver Food
Cena: 21,15 zł
zobacz więcej
Mąka z sorgo bezglutenowa BIO 450g Probio Mąka z sorgo bezglutenowa BIO 450g Probio
Producent: Probio
Cena: 10,06 zł
zobacz więcej
Płatki gryczane bezglutenowe 200g Incola Płatki gryczane bezglutenowe 200g Incola
Producent: Incola
Cena: 9,87 zł
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl