do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci
Rabat

Jako powitanie po zarejestrowaniu, nowy klient otrzymuje 5% rabat na koszt pierwszego zamówienia, bez względu na jego wartość. Rabaty są sumowane, czyli np. pierwszy zakup powyżej 250 zł. z rejestracją, umożliwia uzyskanie sumarycznego rabatu w wysokości 10%.

Dostawa

Paczkomat: 8,60 zł. - darmowa od 200 zł.

Kurier: 15,00 zł - darmowa od 250 zł.

Wpisy na blogu
Inulina – właściwości, dawkowanie

Od lat przyjęło się twierdzenie, że cukier jest kaloryczny, szkodliwy. Mimo to jest wielocukier, który nie tylko nie szkodzi, ale także ma wiele właściwości zdrowotnych, a nawet pomaga schudnąć. Mowa o inulinie, którą możemy znaleźć m.in. w takich roślinach jak korzeń cykorii albo mniszek lekarski (zdjęcie obok). Coraz częściej pojawiają się głosy na temat tego, że inulina może być jednym z najważniejszych narzędzi w walce z otyłością i chorobami dietozależnymi.

Chelat magnezu – czym jest i jak działa?

Dieta większości z nas zawiera magnez, jednak jego ilość jest niewystarczająca, co z czasem skutkuje niedoborami. Zbyt mała ilość tego pierwiastka prowadzi do wystąpienia wielu poważnych chorób. W czołówce znajdują się choroby serca, cukrzyca, astma, a nawet depresja. Często pojawiają się też skurcze i bóle mięśni. Dlatego też suplementacja magnezu jest wskazana dla niemal każdej osoby. Sprawę komplikuje fakt, że magnez może przybierać różną formę, nie zawsze w równym stopniu przyswajalną. Od pewnego czasu popularny jest chelat magnezu. Czy to właśnie on stanowi najlepszy wybór?

Smażenie na oliwie – czy oliwa jest dobra do smażenia?

Niektóre produkty spożywcze są cenione i odradzane jednocześnie. Tak jest z oliwą z oliwek. Podkreśla się jej prozdrowotne właściwości, zawartość licznych witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Z drugiej strony smażenie na oliwie uważa się za szkodliwe. Czy tak jest w rzeczywistości?

Chmura tagów

Kakao ekologiczne

Kakao ekologiczne to wyjątkowy produkt, który różni się od kakao produkowanego przemysłowo kilkoma istotnymi elementami. Po pierwsze podczas uprawy kakaowca bio producenci nie korzystają ze sztucznego nawożenia. Później zaś, kiedy roślina już dojrzewa, nie wykorzystuje się pryskania pestycydami - rośliny mogą rosnąć zgodnie z zasadami natury. W ten sposób powstają produkty niezawierające szkodliwych substancji, dzięki czemu są o wiele zdrowsze dla organizmu człowieka niż te pochodzące z upraw przemysłowych.

Kakao Surowe ziarno kakaowca (puder) BIO 200g Kakao Surowe ziarno kakaowca (puder) BIO 200g
Producent: Diet Food
Cena: 26,20 zł
zobacz więcej
  • nowość
Karob jasny BIO 200 g Karob jasny BIO 200 g
Producent: Bio Planet
Cena: 9,69 zł
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl