do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Produkt dnia
Wpisy na blogu
Błonnik witalny jak stosować? Jakie właściwości ma błonnik witalny?

Wzrost popularności zdrowego stylu życia, niesie za sobą zmiany w wielu płaszczyznach. W tym zmienia się podejście do aktywności fizycznej i odżywiania. Coraz powszechniejsze stają się też różnego rodzaju suplementy diety. Mają one dostarczyć do naszego organizmu deficytowych składników odżywczych i wspierać poszczególne procesy. Najchętniej sięga się po te, które mają sprzyjać odchudzaniu i szybszemu metabolizmowi. Wśród nich wymieniany jest błonnik witalny, jak go stosować?

Catuaba - eko-afrodyzjak?

Wśród produktów spożywczych, które stanowią nowość, a jednocześnie bardzo szybko zyskują na popularności, jest catuaba. Jest to nazwa ogólna dla mieszanek, które pozyskuje się z drzew Trichilla catigua i także Erythroxylum vaccinifolium. Zrobiony z ich udziałem napar, czasem nazywa się herbatą, choć wcale nią nie jest. Kiedy warto sięgnąć po ten napój?

Miód nawłociowy - krótka charakterystyka

Słyszeliście o miodzie nawłociowym? Jest dość rzadko spotykanym miodem. Powstaje z nektaru kwiatów nawłoci. Charakteryzuje się słodkim smakiem choć wyczuć w nim można kwaskowo - gorzką nutkę. Szybko krystalizuje i tworzy delikatną, kremową konsystencję łatwą do rozsmarowania. Miód nawłociowy cechuje się wysokimi właściwościami antybiotycznymi i ma bardzo korzystny wpływ na ludzki organizm.

Ryż czerwony - nowość na naszych stołach

Ryż jest jednym z tych rodzajów zbóż, które spożywa się w niemal wszystkich regionach świata. Jest w różnych odmianach, a każda z nich wyróżnia się pod względem smaku i wartości odżywczych. W polskiej kuchni najbardziej popularny jest ryż biały, ale jakby dokładniej przyjrzeć się rodzajom ryżu, jakie można kupić w sklepach, barwne ziarenka są dla naszego zdrowia cenniejsze. Jedną z odmian, w które warto zaopatrzyć swoją kuchnię jest ryż czerwony. Czym się wyróżnia?

Chmura tagów

Makarony

Makarony bio są, w przeciwieństwie do tych powszechnie dostępnych, doskonałe dla osób, które podejmują się przestrzegania określonej diety. Charakteryzuje je bogactwo minerałów i mikroelementów, dopasowane do określonej grupy konsumentów. Wśród najpopularniejszych odmian makaronów bio są produkty bezglutenowe (wpływające korzystnie na osoby, które mają problem z przyswajaniem tego składnika diety) i pełnoziarniste. Zaletą tych ostatnich jest zawarta w nich pełna gama witamin, tak niezbędnych w utrzymaniu określonej diety.

Makaron bezglutenowy Fusilli 250g Incola Makaron bezglutenowy Fusilli 250g Incola
Producent: Incola
Cena: 9,99 zł
zobacz więcej
Makaron chiński 100g Merre Makaron chiński 100g Merre
Producent: Merre
Cena: 2,50 zł
zobacz więcej
Makaron Farfalle BIO 500g Granoro Makaron Farfalle BIO 500g Granoro
Producent: Granoro
Cena: 5,08 zł
zobacz więcej
Makaron orkiszowy nitki BIO 250g Niro Makaron orkiszowy nitki BIO 250g Niro
Producent: NIRO
Cena: 7,15 zł
zobacz więcej
Makaron penne z burakiem bezgl. 400g Sotelli Makaron penne z burakiem bezgl. 400g Sotelli
Producent: Sotelli
Cena: 4,90 zł
zobacz więcej
Makaron penne z dynia bezgl. 400g Sotelli Makaron penne z dynia bezgl. 400g Sotelli
Producent: Sotelli
Cena: 4,90 zł
zobacz więcej
Makaron tagliatelle BIO 250g Alce Nero Makaron tagliatelle BIO 250g Alce Nero
Producent: Alce Nero
Cena: 5,80 zł
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl