Makarony z semoliny

Makarony z semoliny, czyli mąki durum, stanowią zdrowszą alternatywę wobec zwykłych makaronów. Warto wybierać takie makarony przede wszystkim ze względu na fakt, że zawierają wiele cennych dla naszego organizmu składników odżywczych, takich jak fosfor, potas, magnezMagnez - czym jest i jak działa, żelazo, mangan czy cynk, oraz witaminy z grupy B. Makarony z semoliny charakteryzują się również niższym indeksem glikemicznym niż zwykłe makarony. Warto zwrócić również uwagę na fakt, że dzięki zawartości luteiny makarony z semoliny mogą korzystnie wpływać na nasz wzrok.

  1. Bez cukru
    Makaron (semolinowy) cannelloni BIO 250 g - BYODO
    14,26 zł
    |
  2. Bez cukru
    Makaron (semolinowy) volanti BIO 500 g - BYODO
    13,28 zł
    |
na stronę