Mąki

Mąka jest jednym z kluczowych składników, stosowanych do celów spożywczych w każdej kuchni. Jest produktem powszechnie używanym przy produkcji pieczywa, makaronów oraz wyrobów cukierniczych. Mąka powstaje w wyniku mocnego rozdrobnienia ziaren zbóż lub innych roślin. Coraz popularniejsza staje się ta uzyskiwana z kokosów czy migdałów. Jej cechą charakterystyczną jest drobna granulacja i sypka konsystencja. Wyróżnia ją również wysoka wartość odżywcza. Znana jest jako bogate źródło witamin z grupy B oraz wybranych składników mineralnych, w szczególności takich jak: żelazo, wapń i fosfor. Nasz sklep oferuje bardzo zdrowe i sycące mąki ekologiczne. Proponujemy mąki w wersji bio, do których przygotowania wykorzystano tylko najlepszej jakości zboża.

  1. Bez cukru
    Mąka orkiszowa razowa typ 2000 BIO 4 kg - HORECA
    46,33 zł
    |
na stronę