Musztardy i ketchupy
Musztardy i ketchupy są dodatkami spożywczymi, bez których trudno się obejść. Podkreślają smak całych dań, a także zwykłych kanapek. Warto jeść ekologiczne produkty, których zalety smakowe i zdrowotne są nieocenione. Ekologiczny, certyfikowany ketchup można zajadać łyżkami. Spożywany regularnie stanie się ważnym elementem profilaktyki chorób nowotworowych i serca, ponieważ jest bogaty w likopen – antyoksydant, który mają pomidory. Bio musztardy oparte są natomiast na ekologicznej gorczycy (pochodzącej z certyfikowanych upraw). Gorczyca zawiera dobrze przyswajalny wapń, magnezMagnez - czym jest i jak działa oraz witaminę B, leczy choroby reumatyczne i pomaga w zatruciach wątroby (siarka).
- Bez glutenuKetchup classic bezglutenowy BIO 350 g - BIO FOOD14,91 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuKetchup pikantny bezglutenowy BIO 350 g - BIO FOOD14,91 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)