do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Chmura tagów
Kategorie wpisów
Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Newsletter
Podaj swój adres e-mail jeżeli chcesz otrzymywać w swojej skrzynce informacje o nowościach i aktualnych promocjach oraz kuponach rabatowych.

Opinie Google

Zobacz opinie i napisz co o nas sądzisz.

Statystyki
Produktów:
1624
Kategorii:
180
Nowości:
22
Promocje:
0
Catuaba - eko-afrodyzjak? 0
Catuaba - eko-afrodyzjak?

Wśród produktów spożywczych, które stanowią nowość, a jednocześnie bardzo szybko zyskują na popularności, jest catuaba. Jest to nazwa ogólna dla mieszanek, które pozyskuje się z drzew Trichilla catigua i także Erythroxylum vaccinifolium. Zrobiony z ich udziałem napar, czasem nazywa się herbatą, choć wcale nią nie jest. Kiedy warto sięgnąć po ten napój?

czytaj całość »
Miód nawłociowy - krótka charakterystyka 0
Miód nawłociowy - krótka charakterystyka

Słyszeliście o miodzie nawłociowym? Jest dość rzadko spotykanym miodem. Powstaje z nektaru kwiatów nawłoci. Charakteryzuje się słodkim smakiem choć wyczuć w nim można kwaskowo - gorzką nutkę. Szybko krystalizuje i tworzy delikatną, kremową konsystencję łatwą do rozsmarowania. Miód nawłociowy cechuje się wysokimi właściwościami antybiotycznymi i ma bardzo korzystny wpływ na ludzki organizm.

czytaj całość »
Ryż czerwony - nowość na naszych stołach 0
Ryż czerwony - nowość na naszych stołach

Ryż jest jednym z tych rodzajów zbóż, które spożywa się w niemal wszystkich regionach świata. Jest w różnych odmianach, a każda z nich wyróżnia się pod względem smaku i wartości odżywczych. W polskiej kuchni najbardziej popularny jest ryż biały, ale jakby dokładniej przyjrzeć się rodzajom ryżu, jakie można kupić w sklepach, barwne ziarenka są dla naszego zdrowia cenniejsze. Jedną z odmian, w które warto zaopatrzyć swoją kuchnię jest ryż czerwony. Czym się wyróżnia?

czytaj całość »
Skąd pochodzi kakao? Jak wpływa na organizm? - Wszystko co musisz wiedzieć o kakao 0
Skąd pochodzi kakao? Jak wpływa na organizm? - Wszystko co musisz wiedzieć o kakao

Większość z nas kocha czekoladę. Uwielbiamy jej smak, ale kaloryczność już niekoniecznie. Nie jest ona uważana za zdrową, a jednak zawiera coś, co posiada ogromną dawkę antyoksydantów – kakao. Czekolada też może mieć wartości odżywcze, ale to jest zależne od tego jaki jest jej skład. Skąd pochodzi kakao i co o nim wiesz?

czytaj całość »
Pyłek kwiatowy - pszczeli, naturalny superfoods 0
Pyłek kwiatowy - pszczeli, naturalny superfoods

Pyłek kwiatowy, zwany inaczej obnóżem pszczelim to pyłek zebrany przez pszczoły z pylników kwiatowych roślin zielonych i drzew, wymieszany z niewielką ilością pszczelej śliny oraz nektarem. W postaci obnóży pszczoły przenoszą go do ula w koszyczkach znajdujących się na trzeciej, tylnej parze nóg. Pyłek w formie obnóży pozyskuje się za pomocą poławiaczy pyłku i po wysuszeniu stanowi on surowiec farmaceutyczny, spożywczy i kosmetyczny.

czytaj całość »
Yerba mate - właściwości, pochodzenie, wytwarzanie 1
Yerba mate - właściwości, pochodzenie, wytwarzanie

Na całym świecie yerba mate ma miliony zwolenników, nic więc dziwnego, że napój ten dotarł także do Polski. Jego popularność w naszym kraju wciąż rośnie. Osoby, które na dobre się w nim rozsmakowały poszły o krok dalej i wyposażyły się w specjalne naczynie wykonane z drewna, ceramiki bądź tykwy, tworząc tym samym cały rytuał. Jedni pokochali yerbę za jej niepowtarzalny smak, drudzy za wyjątkowe właściwości prozdrowotne. A czym tak naprawdę jest yerba mate i jakie korzyści czerpiemy z jej picia?

czytaj całość »
Stewia czy ksylitol - co jest zdrowsze? 0
Stewia czy ksylitol - co jest zdrowsze?

Biały cukier w ogromnych ilościach pojawia się w większości produktów spożywczych, zwłaszcza tych wysoko przetworzonych. Jego spożywanie negatywnie odbija się na naszym zdrowiu, dlatego coraz częściej poszukujemy jego zamienników. Wśród naturalnych słodzików, które są używane w miejscu białego cukru, są m.in. ksylitol i stewia. Ile o nich wiemy? Lepsza jest stewia, czy ksylitol?

czytaj całość »
Herbata z hibiskusa - lecznicze właściwości naparu 0
Herbata z hibiskusa - lecznicze właściwości naparu

Hibiskus jest krzewem uprawianym w Egipcie, Sudanie, Tajlandii i Meksyku. Płatki jego kwiatów są używane do sporządzania charakterystycznych w smaku naparów. Herbata z hibiskusa jest na tyle specyficzna, że przez jednych jest wyjątkowo lubiana, przez innych w ogóle. Za względu na to, że posmak naparu jest lekko kwaskowaty, lepiej smakuje po słodkim posiłku. Nie bez powodu może on przywołać skojarzenie witaminy C, a co oprócz niej znajdziemy w tej roślinie?

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl