do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana

Artykuły bloga zawierają także linki do produktów w sklepie. Na skutek aktualizacji/zmiany asortymentu, mogą one przestać kierować do wskazywanych produktów. Staramy się aktualizować linki ale nie zawsze możemy to zrobić na czas. W takim wypadku, prosimy się nie zrażać i skorzystać z wyszukiwarki produktów.

Chmura tagów
Kategorie wpisów
Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Zapisz się na newsletter! Nowości, promocje? :-)

Otrzymasz 100 pkt. - będziesz bliżej stałych rabatów!

 

Nie będziemy spamować, postępujemy zgodnie z polityką prywatności

Opinie Google

Zobacz opinie i napisz co o nas sądzisz.

Statystyki
Produktów:
1770
Kategorii:
183
Nowości:
4
Promocje:
9

Ciasto czekoladowe z buraczkami

0

CIASTO CZEKOLADOWE Z BURACZKAMI

Buraki po raz kolejny

Pysznie czekoladowe i wilgotne, idealne do popołudniowej kawy. Dzieci pokochają to ciasto…

SKŁADNIKI:

POLEWA CZEKOLADOWA:

PRZYGOTOWANIE:

Do puree buraczkowego w blenderze dodać jogurt, cukier, cukier waniliowy, jaja oraz olej i dokładnie zmiksować.
W oddzielnej misce dokładnie wymieszać pozostałe, suche składniki (pamiętajcie o przesianiu mąki). Do suchych składników dodać mokre i wymieszać na gładką masę przy użyciu miksera .
Ciasto wlać do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 °C przez 45 min. (grzanie: górna-dolna grzałka).
Kiedy ciasto się piecze, w oddzielnym garnuszku przygotować polewę: podgrzać wszystkie składniki do całkowitego rozpuszczenia, cały czas mieszając.
Przestygnięte ciasto polać polewą. Można posypać po wierzchu siekanymi orzechami.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl