Blog - Kategorie przepisów
Blog wpisy
Herbata na odchudzanie? Czy herbaty mogą nam pomóc zrzucić wagę?

Niektórzy pozostają sceptyczni, a inni są zachwyceni, gdy słyszą o tym, że istnieje coś takiego jak herbata na odchudzanie. Jeśli marzymy o zgubieniu kilku kilogramów bez większego wysiłku, warto spróbować tej metody. Picie herbaty nie tylko wspiera metabolizm, ale ma także dobroczynny wpływ na działanie całego organizmu.

Jak jeść tofu? – najciekawsze przepisy tofu

Coraz więcej osób odchodzi od jedzenia mięsa lub ogranicza jego spożycie. Brak białka może nieść za sobą negatywne konsekwencje. Aby ich uniknąć, trzeba szukać zastępczego, roślinnego, źródła białka, które dostarczy cennych aminokwasów. Jednym z podstawowych produktów, po które sięgają wegetarianie, jest tofu. Dlaczego?

Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy może być skuteczny?

Każdy marzy o pięknej sylwetce, a co za tym idzie, wciąż poszukuje się nowych metod na odchudzanie. Równocześnie kładzie się nacisk na to, by minimalizować ilość syntetycznych składników w diecie. Szuka się więc inspiracji w naturze, a jednym z produktów, na który zwraca się uwagę, jest ocet jabłkowy.

Opinie
Ciasto marchwiowe 0
Ciasto marchwiowe

Ciasto z marchewkowego pola…

Jeśli tak jak ja, macie za dużo marchwi i nie wiecie co z nią zrobić, to mam ciekawą propozycję – ciasto marchwiowe. Przygotowuje się je błyskawicznie i nie wymaga użycia robota, ani tym podobnych sprzętów.

Jeśli Wasze dzieci nie lubią, bądź wydziobują wszelkie owoce, możecie pominąć ananasa. Gwarantuję, że żaden podejrzliwy detektyw nie wykryje i nie wyczuje w nim marchwi. Ciasto jest wilgotne i ma piękny korzenny zapach.

CIASTO MARCHEWKOWE - SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

W misce należy wymieszać suche składniki, czyli mąkę (zawsze przesiewajmy mąkę bo dzięki temu ją napowietrzamy), cukier, cynamon, imbir, sól, sodę oczyszczoną .
W drugiej, mniejszej misce mieszamy jaja z olejem i po połączeniu wlewamy do suchych składników. Na koniec dodajemy marchew, ananasy, orzechy i dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem i wylewamy na nią ciasto. Użyłam okrągłej blaszki o średnicy 26 cm. Ciasto pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez około 40 min. (funkcja: dolna-górna grzałka).

 

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Submit
Waluty
Menu Szukaj więcej więcej

583-552-536 Facebook Instagram

    • Zakręcony Słoik
    • Twoja opinia jest dla nas ważna

    • Facebook Instagram 583-552-536
    • Zapisz się do newslettera
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl