Blog - Kategorie przepisów
Blog wpisy
Herbata na odchudzanie? Czy herbaty mogą nam pomóc zrzucić wagę?

Niektórzy pozostają sceptyczni, a inni są zachwyceni, gdy słyszą o tym, że istnieje coś takiego jak herbata na odchudzanie. Jeśli marzymy o zgubieniu kilku kilogramów bez większego wysiłku, warto spróbować tej metody. Picie herbaty nie tylko wspiera metabolizm, ale ma także dobroczynny wpływ na działanie całego organizmu.

Jak jeść tofu? – najciekawsze przepisy tofu

Coraz więcej osób odchodzi od jedzenia mięsa lub ogranicza jego spożycie. Brak białka może nieść za sobą negatywne konsekwencje. Aby ich uniknąć, trzeba szukać zastępczego, roślinnego, źródła białka, które dostarczy cennych aminokwasów. Jednym z podstawowych produktów, po które sięgają wegetarianie, jest tofu. Dlaczego?

Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy może być skuteczny?

Każdy marzy o pięknej sylwetce, a co za tym idzie, wciąż poszukuje się nowych metod na odchudzanie. Równocześnie kładzie się nacisk na to, by minimalizować ilość syntetycznych składników w diecie. Szuka się więc inspiracji w naturze, a jednym z produktów, na który zwraca się uwagę, jest ocet jabłkowy.

Opinie
Deser z tapioki 0
Deser z tapioki

Poniżej przepis na mało skomplikowany, pyszny deser. Jeśli chodzi o dodatki to można wykorzystać świeże, pokrojone owoce lub konfitury. Jeśli deser wyda Wam się za mało słodki można go dosłodzić syropem klonowym, syropem z agawy, syropem kokosowym, a nawet cukrem kokosowym. Polecam go jednak w takiej, mniej kalorycznej wersji :-).

Przepis na deser z tapioki

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
  • 400 ml mleka krowiego lub roślinnego (może być również woda)
  • 0,5 szklanki tapioki
  • 1 laska wanilii lub 1/4 łyżeczki mielonej wanilii Bourbon

Propozycja podania:
Mus owocowy: mango, banan, 0,5 szt. gruszki

PRZYGOTOWANIE:

W garnuszku zagotować, z dodatkiem nasion wanilii, mleczko kokosowe z mlekiem.
Do gotującego się mleka wsypać tapiokę, zmniejszyć moc kuchenki na minimum i gotować pod przykryciem około 30 minut. Od czasu do czasu należy tapiokę wymieszać by się nie sklejała i nie przywierała do dna garnka.
W międzyczasie, kiedy tapioka się gotuje, przygotować mus owocowy. Świeże owoce dokładnie zmiksować. Jeśli użyjecie dojrzałych owoców, musu nie trzeba będzie dosładzać.

 

Kiedy tapioka wchłonie mleko, kuleczki staną się 2x większe i przezroczyste; deser jest prawie gotowy.
Wystarczy rozłożyć pudding do szklanek lub miseczek, na wierzch ułożyć mus i można delektować się zdrowym deserem bez cukru :-).

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Submit
Waluty
Menu Szukaj więcej więcej

583-552-536 Facebook Instagram

    • Zakręcony Słoik
    • Twoja opinia jest dla nas ważna

    • Facebook Instagram 583-552-536
    • Zapisz się do newslettera
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl