
Co zrobić z nadwyżką ugotowanych jaj??? Właśnie jajeczne burgery!!!
SKŁADNIKI:
- 7 ugotowanych jaj,
- 1 surowe jajo,
- 250g boczniaków,
- 1 cebula,
- Pęczek natki pietruszki,
- 2 łyżki bułki tartej,
- Sól, pieprz,
- 2 łyżki oleju kokosowego.
PRZYGOTOWANIE:
Jaja pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Zdjąć z patelni cebulę i podsmażyć grzyby pokrojone także w kostkę.
Połączyć jajka, cebulę i boczniaki. Następnie dodać bułkę tartą i poszatkowaną natkę pietruszki.
Formować małe burgery, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Najpyszniejsze są na ciepło, ale na zimno również smakują wybornie. Można je podać z kiełkami.