do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana

Artykuły bloga zawierają także linki do produktów w sklepie. Na skutek aktualizacji/zmiany asortymentu, mogą one przestać kierować do wskazywanych produktów. Staramy się aktualizować linki ale nie zawsze możemy to zrobić na czas. W takim wypadku, prosimy się nie zrażać i skorzystać z wyszukiwarki produktów.

Chmura tagów
Kategorie wpisów
Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Zapisz się na newsletter! Nowości, promocje? :-)

Otrzymasz 100 pkt. - będziesz bliżej stałych rabatów!

 

Nie będziemy spamować, postępujemy zgodnie z polityką prywatności

Opinie Google

Zobacz opinie i napisz co o nas sądzisz.

Statystyki
Produktów:
1770
Kategorii:
183
Nowości:
4
Promocje:
9

Kasza bulgur

0

Jeśli zastanawialiście się kiedyś co to jest i z czym jeść kaszę bulgur to poniżej publikujemy prosty przepis.

Kasza bulgur uzyskiwana jest z odpowiednio przerobionych ziaren pszenicy durum. Wraz z ryżem stanowi podstawowy składnik diety mieszkańców Bliskiego Wschodu. Obok innych kasz pszenicznych (kus kus i manna) wyróżnia się swoimi właściwościami i wartościami odżywczymi. Między innymi: * zawiera dużo potasu, wapnia, magnezu i sodu, * jest bogata w błonnik dzięki czemu obniża poziom złego cholesterolu, * dzięki dużej zawartości żelaza i kwasu foliowego jest pomocna w leczeniu anemii, zapobiega niedokrwistości, * jest bogata w witaminy z grupy B oraz magnez dzięki czemu usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego (polecana dla osób żyjących w stresie i ciągłym napięciu). Jedz bulgur na zdrowie.

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na 1 łyżce oleju kokosowego . Gdy będzie już szklista dodać passatę pomidorową, kaszę bulgur i podlać wodą. Gotować tak długo, aż kasza wchłonie cały płyn. Od czasu do czasu całość wymieszać. Następnie dodać natkę pietruszki oraz pokrojone pomidorki. Doprawić solą i pieprzem do smaku, polać oliwą i dokładnie wymieszać . Odstawić pod przykryciem na około 30 minut.

Kasza bulgur w zbliżeniu
Kasza bulgur na talerzu

Tak przygotowany bulgur można wykorzystać jako nadzienie do faszerowanych warzyw np.: papryki lub cukinii, dodatek do mięsa lub samodzielne danie.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl