Blog - Kategorie przepisów
Blog wpisy
Herbata na odchudzanie? Czy herbaty mogą nam pomóc zrzucić wagę?

Niektórzy pozostają sceptyczni, a inni są zachwyceni, gdy słyszą o tym, że istnieje coś takiego jak herbata na odchudzanie. Jeśli marzymy o zgubieniu kilku kilogramów bez większego wysiłku, warto spróbować tej metody. Picie herbaty nie tylko wspiera metabolizm, ale ma także dobroczynny wpływ na działanie całego organizmu.

Jak jeść tofu? – najciekawsze przepisy tofu

Coraz więcej osób odchodzi od jedzenia mięsa lub ogranicza jego spożycie. Brak białka może nieść za sobą negatywne konsekwencje. Aby ich uniknąć, trzeba szukać zastępczego, roślinnego, źródła białka, które dostarczy cennych aminokwasów. Jednym z podstawowych produktów, po które sięgają wegetarianie, jest tofu. Dlaczego?

Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy może być skuteczny?

Każdy marzy o pięknej sylwetce, a co za tym idzie, wciąż poszukuje się nowych metod na odchudzanie. Równocześnie kładzie się nacisk na to, by minimalizować ilość syntetycznych składników w diecie. Szuka się więc inspiracji w naturze, a jednym z produktów, na który zwraca się uwagę, jest ocet jabłkowy.

Opinie
Ketchup z cukinii 0
Ketchup z cukinii

Ketchup inny niż wszystkie…

Dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na domowy ketchup, co ciekawe nie z pomidorów, a z cukinii. Sezon na pyszne pachnące pomidorki z krzaczka zakończył się. Niedługo w sklepach do kupienia będą twory jedynie przypominające wyglądem pomidory, jednak pozbawione smaku i zapachu :-(. Wtedy częściej wybieram, jako dodatek do kanapek, domowy ketchup lub wytrawny sos śliwkowy.
Dzisiaj, dzięki uprzejmości koleżanki – Emilii (która pracuje nad uruchomieniem swojego prywatnego bloga), podaję przepis na ketchup z cukinii.
Jest przepyszny. Jego przygotowanie nie jest pracochłonne, a smak wart całego trudu.

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię oraz cebulę pokroić w kostkę. Gotować w garnku, aż warzywa będą miękkie. Następnie odlać wodę, którą puści cukinia i całość dokładnie zmiksować przy użycia blendera.
Warzywa odstawić na 6 h.
Po tym czasie podgrzać mus z cukinii i cebuli. Dodać cukier, ocet i koncentrat pomidorowy. Doprowadzić do wrzenia i gotować 20 min. na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Na końcu dodać przyprawy i gotować jeszcze przez 15 min.
Gorący ketchup nakładać do wyparzonych słoiczków. Słoiki zakręcić, odwrócić do góry dnem i przykryć ręcznikiem do ostygnięcia.
Ketchup gotowy! W sam raz do kanapek na długie jesienne i zimowe dni.

Polecam!

Komentarze do wpisu (0)

Submit
Waluty
Menu Szukaj więcej więcej

583-552-536 Facebook Instagram

    • Zakręcony Słoik
    • Twoja opinia jest dla nas ważna

    • Facebook Instagram 583-552-536
    • Zapisz się do newslettera
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl