Blog - Kategorie przepisów
Blog wpisy
Herbata na odchudzanie? Czy herbaty mogą nam pomóc zrzucić wagę?

Niektórzy pozostają sceptyczni, a inni są zachwyceni, gdy słyszą o tym, że istnieje coś takiego jak herbata na odchudzanie. Jeśli marzymy o zgubieniu kilku kilogramów bez większego wysiłku, warto spróbować tej metody. Picie herbaty nie tylko wspiera metabolizm, ale ma także dobroczynny wpływ na działanie całego organizmu.

Jak jeść tofu? – najciekawsze przepisy tofu

Coraz więcej osób odchodzi od jedzenia mięsa lub ogranicza jego spożycie. Brak białka może nieść za sobą negatywne konsekwencje. Aby ich uniknąć, trzeba szukać zastępczego, roślinnego, źródła białka, które dostarczy cennych aminokwasów. Jednym z podstawowych produktów, po które sięgają wegetarianie, jest tofu. Dlaczego?

Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy może być skuteczny?

Każdy marzy o pięknej sylwetce, a co za tym idzie, wciąż poszukuje się nowych metod na odchudzanie. Równocześnie kładzie się nacisk na to, by minimalizować ilość syntetycznych składników w diecie. Szuka się więc inspiracji w naturze, a jednym z produktów, na który zwraca się uwagę, jest ocet jabłkowy.

Opinie
Olej palmowy czerwony, czy również szkodliwy? 1
Olej palmowy czerwony, czy również szkodliwy?

Czerwony olej palmowy 

Ostatnio dużo się mówi o szkodliwości oleju palmowego. Jednak w tych informacjach brak jest precyzji.

Olej palmowy tłoczony jest z owoców i zmielonych nasion palmy oleistej (Elaeis Guineensis). Nierafinowany ma kolor pomarańczowoczerwony. Wówczas jest doskonałym źródłem kompletnej witaminy E, zawiera karotenoidy, antyoksydanty oraz koenzym Q10.
Po rafinacji olej palmowy zmienia kolor na biały lub żółty. Podczas obróbki termicznej pozbawiany jest wszystkich składników odżywczych i witamin. Olej palmowy biały jest tani, łatwo dostępny, ma długi okres trwałości i można przechowywać go w temperaturze pokojowej – dlatego jest atrakcyjny dla firm spożywczych.

Olej palmowy czerwony tłoczony na zimno to:

  • bogactwo karotenoidów: regularnie spożywany nadaje skórze wspaniały odcień, ma 10 razy więcej karotenu niż marchewka i 30 razy więcej niż pomidor,
  • codzienne stosowanie w okresie letnim pozwala zachować piękną opaleniznę na dłużej
  • źródło naturalnej witaminy E, znanej jako Witamina Młodości, która opóźnia procesy starzenia się, chroni organizm przed działaniem wolnych rodników,
  • bogate źródło koenzymu Q10; dzięki procesowi tłoczenia na zimno, starannie dobranych owoców z upraw ekologicznych, bio olej palmowy czerwony zachowuje naturalny, nie przetworzony koenzym Q10, który wpływa na prawidłową pracę mięśnia sercowego, zdrowe dziąsła i zęby, pozwala zachować gładką skórę bez zmarszczek oraz chroni naczynia krwionośne i błony komórkowe przed wolnymi rodnikami.
  • silny antyoksydant, który zwiększa odporność organizmu,
  • skutecznie chroni skórę przed promieniowaniem UV,
  • wpływa na poprawę wzroku.

Polecamy także lekturę: Bruce Fife „Cud oleju palmowego“.

Komentarze do wpisu (1)

17 kwietnia 2019

Świetny wpis! Nic dodać, nic ująć ;) Pozdrawiam ;)

Submit
Waluty
Menu Szukaj więcej więcej

583-552-536 Facebook Instagram

    • Zakręcony Słoik
    • Twoja opinia jest dla nas ważna

    • Facebook Instagram 583-552-536
    • Zapisz się do newslettera
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl