do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana

Artykuły bloga zawierają także linki do produktów w sklepie. Na skutek aktualizacji/zmiany asortymentu, mogą one przestać kierować do wskazywanych produktów. Staramy się aktualizować linki ale nie zawsze możemy to zrobić na czas. W takim wypadku, prosimy się nie zrażać i skorzystać z wyszukiwarki produktów.

Chmura tagów
Kategorie wpisów
Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Zapisz się na newsletter! Nowości, promocje? :-)

Otrzymasz 100 pkt. - będziesz bliżej stałych rabatów!

 

Nie będziemy spamować, postępujemy zgodnie z polityką prywatności

Opinie Google

Zobacz opinie i napisz co o nas sądzisz.

Statystyki
Produktów:
1885
Kategorii:
183
Nowości:
40
Promocje:
0

Pasztet z czerwonej soczewicy

0

Jeśli jesteście objedzeni po Świętach, imprezach Sylwestrowych i nie możecie już patrzeć na mięso, pieczenie, bigosy, szynki, mam dla Was lekką i zdrową alternatywę – pasztet z soczewicy.

Pracę można podzielić na 2 dni i soczewicę oraz kaszę jaglaną ugotować dzień wcześniej. W przepisie użyłam soczewicy czerwonej, która jest łatwiej przyswajalna przez nasz organizm i zawiera aż 25g białka na 100g produktu. Do pasztetu można wykorzystać również soczewicę zieloną. Przepis pochodzi ze strony Jadłonomia.

Pasztet z czerwonej soczewicy 

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni razem z liściem laurowym, zielem angielskim, ziarnem jałowca i goździkami. Gdy cebula się przyrumieni, wrzucić ją bez przypraw do ugotowanej oraz ostudzonej kaszy jaglanej i soczewicy. Do warzyw dodać olej, sos sojowy oraz pozostałe przyprawy i zblendować na gładką masę. Całość można doprawić do smaku dodatkowo solą i pieprzem.

Formę posmarować tłuszczem (użyłam okrągłego naczynia ceramicznego, ale można wykorzystać foremkę keksową – wtedy pasztet bardziej się przypiecze, bo mój wyszedł dosyć jasny). Wlać 2/3 masy, wcisnąć śliwki suszone w całości i przykryć resztą masy.

Pasztet należy piec w temperaturze 180° C przez 45 min. Najlepiej smakuje na następny dzień.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl