do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana

Artykuły bloga zawierają także linki do produktów w sklepie. Na skutek aktualizacji/zmiany asortymentu, mogą one przestać kierować do wskazywanych produktów. Staramy się aktualizować linki ale nie zawsze możemy to zrobić na czas. W takim wypadku, prosimy się nie zrażać i skorzystać z wyszukiwarki produktów.

Chmura tagów
Kategorie wpisów
Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Zapisz się na newsletter! Nowości, promocje? :-)

Otrzymasz 100 pkt. - będziesz bliżej stałych rabatów!

 

Nie będziemy spamować, postępujemy zgodnie z polityką prywatności

Opinie Google

Zobacz opinie i napisz co o nas sądzisz.

Statystyki
Produktów:
1797
Kategorii:
183
Nowości:
51
Promocje:
3

Rolada z indyka

0

Może i to prawda, że z tą roladą jest więcej roboty niż ze zwykłymi kotletami, jednak warto poświęcić chwilkę czasu. Indyk jest miękki, soczysty, fajnie komponuje się z nadzieniem. Danie ładnie prezentuje się na talerzu więc można je przygotować np. na niedzielny, rodzinny obiad.

ROLADA Z INDYKA

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Mięso z indyka należy rozbić tłuczkiem na prostokąt o grubości około 1,5cm. Delikatnie przyprawić solą i pieprzem z obu stron oraz posmarować wewnątrz olejem ze słoiczka z pomidorami suszonymi.

Cukinię (umytą bez obierania skórki), cebulę i czosnek zetrzeć na tarce i podsmażyć na 1 łyżeczce masła klarowanego do czasu, aż nadmiar płynu odparuje. Podsmażone warzywa doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Na koniec wymieszać z tartym parmezanem oraz drobno poszatkowaną natką pietruszki.

Na rozbitym płacie mięsa (wzdłuż dłuższego boku) układać przysmażone i ostudzone warzywa, pomidory suszone, pokruszoną fetę.

 

Zawinąć roladę i oba końce spiąć wykałaczkami. Roladę obłożyć baleronem (boczkiem lub szynką parmeńska).

 

Można odstawić mięso na 1-2h lub od razu wstawić do piekarnika (do naczynia, w którym pieczemy mięso warto jest wlać kilka łyżek wody).

Piec w temperaturze 200°C przez 35 min. (grzanie: góra – dół).
Po upieczeniu kroić roladę na plasterki i podawać z ulubioną sałatką, ziemniakami lub makaronem.
Nie zapomnijcie o wyjęciu wykałaczek!

 

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl