do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Chmura tagów
Kategorie wpisów
Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Newsletter
Podaj swój adres e-mail jeżeli chcesz otrzymywać w swojej skrzynce informacje o nowościach i aktualnych promocjach oraz kuponach rabatowych.

Opinie Google

Zobacz opinie i napisz co o nas sądzisz.

Statystyki
Produktów:
1625
Kategorii:
180
Nowości:
22
Promocje:
0

Rolada z indyka

0

Może i to prawda, że z tą roladą jest więcej roboty niż ze zwykłymi kotletami, jednak warto poświęcić chwilkę czasu. Indyk jest miękki, soczysty, fajnie komponuje się z nadzieniem. Danie ładnie prezentuje się na talerzu więc można je przygotować np. na niedzielny, rodzinny obiad.

ROLADA Z INDYKA

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Mięso z indyka należy rozbić tłuczkiem na prostokąt o grubości około 1,5cm. Delikatnie przyprawić solą i pieprzem z obu stron oraz posmarować wewnątrz olejem ze słoiczka z pomidorami suszonymi.

Cukinię (umytą bez obierania skórki), cebulę i czosnek zetrzeć na tarce i podsmażyć na 1 łyżeczce masła klarowanego do czasu, aż nadmiar płynu odparuje. Podsmażone warzywa doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Na koniec wymieszać z tartym parmezanem oraz drobno poszatkowaną natką pietruszki.

Na rozbitym płacie mięsa (wzdłuż dłuższego boku) układać przysmażone i ostudzone warzywa, pomidory suszone, pokruszoną fetę.

 

Zawinąć roladę i oba końce spiąć wykałaczkami. Roladę obłożyć baleronem (boczkiem lub szynką parmeńska).

 

Można odstawić mięso na 1-2h lub od razu wstawić do piekarnika (do naczynia, w którym pieczemy mięso warto jest wlać kilka łyżek wody).

Piec w temperaturze 200°C przez 35 min. (grzanie: góra – dół).
Po upieczeniu kroić roladę na plasterki i podawać z ulubioną sałatką, ziemniakami lub makaronem.
Nie zapomnijcie o wyjęciu wykałaczek!

 

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl