do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana

Artykuły bloga zawierają także linki do produktów w sklepie. Na skutek aktualizacji/zmiany asortymentu, mogą one przestać kierować do wskazywanych produktów. Staramy się aktualizować linki ale nie zawsze możemy to zrobić na czas. W takim wypadku, prosimy się nie zrażać i skorzystać z wyszukiwarki produktów.

Chmura tagów
Kategorie wpisów
Archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Zapisz się na newsletter! Nowości, promocje? :-)

Otrzymasz 100 pkt. - będziesz bliżej stałych rabatów!

 

Nie będziemy spamować, postępujemy zgodnie z polityką prywatności

Opinie Google

Zobacz opinie i napisz co o nas sądzisz.

Statystyki
Produktów:
1770
Kategorii:
183
Nowości:
4
Promocje:
9

Sałatka z pieczonych buraczków

0

Sałatka na czerwono!

Korzystając z tego, że sezon na buraczki trwa w najlepsze, postanowiłam wykorzystać je do sałatki. Jednak nie w postaci gotowanej, ale pieczonej. Nie ma sensu włączać piekarnika, by upiec 3 buraki. Upieczcie większą ilość. Będzie i na sałatkę i np. na zupę buraczkową. Można je upiec przy okazji np. piekąc mięso lub ciasto. Każdą wyszorowaną, bulwę z osobna zawińcie w folię aluminiową i włóżcie do piekarnika. Im dłużej pieczecie buraczki tym będą słodsze. Ja piekę buraczki około 45-60 minut.

Sałatka z pieczonych buraczków

SKŁADNIKI:

DRESSING:

PRZYGOTOWANIE:

Buraczki obrać i pokroić na cienkie plasterki. Jabłka pokroić na ćwiartki, a każdą ćwiartkę na plasterki. Jabłko należy skropić sokiem z cytryny, aby nie zbrązowiało. Łodygi selera naciowego pokroić na cienkie plasterki. Wydrążyć owoc granatu. Składniki dressingu dobrze wymieszać.
Na talerzu ułożyć plasterki buraków, jabłek, selera naciowego. Na wierzch posypać rodzynkami, pestkami granatu i płatkami migdałowymi. Przed podaniem polać dressingiem.

 

Smacznego!

źródło: jadlonomia.com

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl