
Duża ilość warzyw z mięsem wieprzowym – zapraszam na schab z warzywami!
SKŁADNIKI:
- 300 g schabu,
- Pęczek włoszczyzny,
- 6 boczniaków,
- 6 szparagów,
- ½ puszki lub słoika groszku,
- ½ butelki passaty pomidorowej,
- 1 szklanka wody,
- Sól,
- Pieprz,
- Rozmaryn,
- Liść laurowy,
- Ryż lub makaron.
PRZYGOTOWANIE:
Pokrój schab w cienkie paski i posyp rozmarynem.
Następnie duś na patelni, pod przykryciem 15 minut. Pokrój warzywa w kostkę, dodaj je do schabu i obsmażaj 5 minut.
W następnej kolejności wlej passatę oraz wodę, dodaj listek laurowy, pieczarki i groszek.
Gotuj wszystko razem 15 minut; na 3 minuty przed końcem dodaj pokrojone szparagi. Danie soczyste i pomidorowe. Można podać z ryżem lub makaronem.
Smacznego!