Blog - Kategorie przepisów
Blog wpisy
Herbata na odchudzanie? Czy herbaty mogą nam pomóc zrzucić wagę?

Niektórzy pozostają sceptyczni, a inni są zachwyceni, gdy słyszą o tym, że istnieje coś takiego jak herbata na odchudzanie. Jeśli marzymy o zgubieniu kilku kilogramów bez większego wysiłku, warto spróbować tej metody. Picie herbaty nie tylko wspiera metabolizm, ale ma także dobroczynny wpływ na działanie całego organizmu.

Jak jeść tofu? – najciekawsze przepisy tofu

Coraz więcej osób odchodzi od jedzenia mięsa lub ogranicza jego spożycie. Brak białka może nieść za sobą negatywne konsekwencje. Aby ich uniknąć, trzeba szukać zastępczego, roślinnego, źródła białka, które dostarczy cennych aminokwasów. Jednym z podstawowych produktów, po które sięgają wegetarianie, jest tofu. Dlaczego?

Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy może być skuteczny?

Każdy marzy o pięknej sylwetce, a co za tym idzie, wciąż poszukuje się nowych metod na odchudzanie. Równocześnie kładzie się nacisk na to, by minimalizować ilość syntetycznych składników w diecie. Szuka się więc inspiracji w naturze, a jednym z produktów, na który zwraca się uwagę, jest ocet jabłkowy.

Opinie
Tarta z borówkami 0
Tarta z borówkami

Krzaczki z borówkami w ogrodzie uginają się pod ciężarem owoców. Nie wszystkie są jeszcze dojrzałe, ale po pierwszych zbiorach wyszła całkiem spora miseczka.

 

Poniżej przepis na tartę z borówkami właśnie. Jeśli chcecie przygotować klasyczne kruche ciasto, użyjcie mąki pszennej. Ja postanowiłam poeksperymentować i wymieszałam mąkę z otrębami 😊.

SKŁADNIKI NA SPÓD TARTY:

MASA:

  • 250g serka mascarpone,
  • 3 jajka,
  • 4 łyżki cukru kokosowego,
  • Sok wyciśnięty z 1 limonki.

PRZYGOTOWANIE:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto (masło powinno być schłodzone). Gotową kulę ciasta włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wylepić ciastem dno i brzegi formy do tarty, ponakłuwać widelcem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut w temperaturze 175 stopni C. W międzyczasie gdy spód się podpieka przygotować masę serową. Serek mascarone zmiksować z całymi jajkami, cukrem i sokiem z limonki. Gdy masa jest gładka, a spód upieczony, wylać masę na spód i zapiekać ok. 20 minut w temp. 175 stopni C (pieczemy do momentu aż wierzch masy ładnie się zarumieni).

 

Smacznego!

Inne przepisy z tej kategorii: https://zakreconysloik.com.pl/desery-ciasta-i-napoje  https://blog.zakreconysloik.com.pl/desery_ciasta_i_napoje/

Komentarze do wpisu (0)

Submit
Waluty
Menu Szukaj więcej więcej

583-552-536 Facebook Instagram

    • Zakręcony Słoik
    • Twoja opinia jest dla nas ważna

    • Facebook Instagram 583-552-536
    • Zapisz się do newslettera
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl