Blog - Kategorie przepisów
Blog wpisy
Herbata na odchudzanie? Czy herbaty mogą nam pomóc zrzucić wagę?

Niektórzy pozostają sceptyczni, a inni są zachwyceni, gdy słyszą o tym, że istnieje coś takiego jak herbata na odchudzanie. Jeśli marzymy o zgubieniu kilku kilogramów bez większego wysiłku, warto spróbować tej metody. Picie herbaty nie tylko wspiera metabolizm, ale ma także dobroczynny wpływ na działanie całego organizmu.

Jak jeść tofu? – najciekawsze przepisy tofu

Coraz więcej osób odchodzi od jedzenia mięsa lub ogranicza jego spożycie. Brak białka może nieść za sobą negatywne konsekwencje. Aby ich uniknąć, trzeba szukać zastępczego, roślinnego, źródła białka, które dostarczy cennych aminokwasów. Jednym z podstawowych produktów, po które sięgają wegetarianie, jest tofu. Dlaczego?

Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy może być skuteczny?

Każdy marzy o pięknej sylwetce, a co za tym idzie, wciąż poszukuje się nowych metod na odchudzanie. Równocześnie kładzie się nacisk na to, by minimalizować ilość syntetycznych składników w diecie. Szuka się więc inspiracji w naturze, a jednym z produktów, na który zwraca się uwagę, jest ocet jabłkowy.

Opinie
Wegetariańskie burgery z marchwi 0
Wegetariańskie burgery z marchwi

Dla wegetarian, którzy lubią schabowe :-)

Dzisiaj chciałam Wam przedstawić przepis na wegańskie burgery z marchewki.
Mimo, iż nie jestem wegetarianką lubię, dla urozmaicenia diety, przygotować zdrowy, bezmięsny posiłek. Moje dzieci, preferują jednak tradycyjną kuchnię polską, czyli mięsa w sosie, ewentualnie wszelkie naleśniki, placki czy pierogi. Dlatego też, czasami przygotowuję dla siebie i męża dania kuchni wegetariańskiej, gdy została mi jakaś potrawa z dnia poprzedniego, którą dzieci lubią i chętnie zjedzą.

Te burgery z marchewki przygotowuje się bardzo szybko. Dodatkowo pieczemy je w piekarniku wiec nie musimy stać nad kuchenką i pilnować ich, by się nie przypaliły. Dzięki pieczeniu są również zdrowsze. Można je zjeść na ciepło z dowolną surówką, sałatką. Można włożyć je do bułki wraz z sałatą, ulubionymi kiełkami, pomidorem, ogórkiem i co tam macie jeszcze w lodówce i podać jako klasycznego wege burgera. Na zimno również jest pyszny i świetnie się sprawdzi na lunch do pracy.

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy rękoma, aż dobrze się połączą.
Z gotowej masy formujemy burgery i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Starczy na ok. 12 – 13 burgerów o śr. 8 cm.
Burgery pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st. C (użyłam funkcji dolna i górna grzałka) przez około 30 minut. W połowie pieczenia należy obrócić burgery delikatnie na drugą stronę.

 

SMACZNEGO!

Komentarze do wpisu (0)

Submit
Waluty
Menu Szukaj więcej więcej

583-552-536 Facebook Instagram

    • Zakręcony Słoik
    • Twoja opinia jest dla nas ważna

    • Facebook Instagram 583-552-536
    • Zapisz się do newslettera
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl