Blog - Kategorie przepisów
Blog wpisy
Herbata na odchudzanie? Czy herbaty mogą nam pomóc zrzucić wagę?

Niektórzy pozostają sceptyczni, a inni są zachwyceni, gdy słyszą o tym, że istnieje coś takiego jak herbata na odchudzanie. Jeśli marzymy o zgubieniu kilku kilogramów bez większego wysiłku, warto spróbować tej metody. Picie herbaty nie tylko wspiera metabolizm, ale ma także dobroczynny wpływ na działanie całego organizmu.

Jak jeść tofu? – najciekawsze przepisy tofu

Coraz więcej osób odchodzi od jedzenia mięsa lub ogranicza jego spożycie. Brak białka może nieść za sobą negatywne konsekwencje. Aby ich uniknąć, trzeba szukać zastępczego, roślinnego, źródła białka, które dostarczy cennych aminokwasów. Jednym z podstawowych produktów, po które sięgają wegetarianie, jest tofu. Dlaczego?

Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy może być skuteczny?

Każdy marzy o pięknej sylwetce, a co za tym idzie, wciąż poszukuje się nowych metod na odchudzanie. Równocześnie kładzie się nacisk na to, by minimalizować ilość syntetycznych składników w diecie. Szuka się więc inspiracji w naturze, a jednym z produktów, na który zwraca się uwagę, jest ocet jabłkowy.

Opinie
Amarantus - jak gotować i jak jeść? 0
Amarantus - jak gotować i jak jeść?

Na sklepowych półkach pojawiają się coraz to nowe produkty określane mianem super food. Swego czasu tajemniczo brzmiała nazwa „amarantus” umieszczona na niektórych torebkach z drobnymi ziarenkami. Choć stały się już składnikiem wielu potraw, nadal część osób nie wie nawet o ich istnieniu. Czym jest i jak amarantus gotować?

czytaj całość »
Czubryca - zapomniana przyprawa? 0
Czubryca - zapomniana przyprawa?

Coraz chętniej poznajemy nie tylko samą kulturę i tradycję różnych regionów świata, ale także chcemy rozsmakować się w ich kuchniach regionalnych. Wśród nowych dań pojawiają się przyprawy, które do tej pory nie gościły na polskich stołach albo pojawiały się sporadycznie. Przykładem jest czubryca. Przyprawa ta jest powszechna w kuchni bułgarskiej, ale jest na tyle uniwersalna, że może być wykorzystana także w wielu innych daniach.

czytaj całość »
Fasola mung - właściwości, zastosowanie, popularne przepisy 0
Fasola mung - właściwości, zastosowanie, popularne przepisy

Już sama nazwa sugeruje, że fasola mung jest czymś egzotycznym i kojarzy się z Azją. Jest to przypuszczenie trafne, bo przez wieki hodowało ją się w Indiach. Obecnie jest uprawiana jest w wielu krajach Azji i nie tylko. Fasola mung przez swoje liczne właściwości zdrowotne jest nie raz nazywana złotą fasolą i jest uważana za jedną z najbardziej wartościowych na świecie.

czytaj całość »
Pierwszy chleb na zakwasie 0
Pierwszy chleb na zakwasie

Poniżej prezentujemy przepis, który otrzymaliśmy od naszych znajomych (dziękujemy Marzenie i Jarkowi). Mamy nadzieje, że Wam się przyda! Oto pierwszy przepis na chleb, na dobry chleb, prosty, który wyjdzie każdemu.

czytaj całość »
Soczewica żółta - właściwości i ciekawe przepisy? 2
Soczewica żółta - właściwości i ciekawe przepisy?

Często produktów z grupy super food poszukuje się daleko, tymczasem wśród łatwo dostępnych artykułów znajdziemy wiele takich, które są pełnowartościowe i smaczne. Przykładem jest soczewica, będąca częstym składnikiem potraw wegetariańskich. Jednak jest ona polecana nie tylko osobom, które zdecydowały się na dietę wegańską.

czytaj całość »
Błonnik witalny jak stosować? Jakie właściwości ma błonnik witalny? 0
Błonnik witalny jak stosować? Jakie właściwości ma błonnik witalny?

Wzrost popularności zdrowego stylu życia, niesie za sobą zmiany w wielu płaszczyznach. W tym zmienia się podejście do aktywności fizycznej i odżywiania. Coraz powszechniejsze stają się też różnego rodzaju suplementy diety. Mają one dostarczyć do naszego organizmu deficytowych składników odżywczych i wspierać poszczególne procesy. Najchętniej sięga się po te, które mają sprzyjać odchudzaniu i szybszemu metabolizmowi. Wśród nich wymieniany jest błonnik witalny, jak go stosować?

czytaj całość »
Catuaba - eko-afrodyzjak? 0
Catuaba - eko-afrodyzjak?

Wśród produktów spożywczych, które stanowią nowość, a jednocześnie bardzo szybko zyskują na popularności, jest catuaba. Jest to nazwa ogólna dla mieszanek, które pozyskuje się z drzew Trichilla catigua i także Erythroxylum vaccinifolium. Zrobiony z ich udziałem napar, czasem nazywa się herbatą, choć wcale nią nie jest. Kiedy warto sięgnąć po ten napój?

czytaj całość »
Miód nawłociowy - krótka charakterystyka 0
Miód nawłociowy - krótka charakterystyka

Słyszeliście o miodzie nawłociowym? Jest dość rzadko spotykanym miodem. Powstaje z nektaru kwiatów nawłoci. Charakteryzuje się słodkim smakiem choć wyczuć w nim można kwaskowo - gorzką nutkę. Szybko krystalizuje i tworzy delikatną, kremową konsystencję łatwą do rozsmarowania. Miód nawłociowy cechuje się wysokimi właściwościami antybiotycznymi i ma bardzo korzystny wpływ na ludzki organizm.

czytaj całość »
Waluty
Menu Szukaj więcej więcej

583-552-536 Facebook Instagram

    • Zakręcony Słoik
    • Twoja opinia jest dla nas ważna

    • Facebook Instagram 583-552-536
    • Zapisz się do newslettera
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl