do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci oraz cechy danej kategorii
Kategorie
Dostępność
Nowość
Promocja
Produkt dnia
Sok z miąższem z Aceroli 100% 250 ml
Sok z miąższem z Aceroli 100% 250 ml
15,00 zł
Herbata hibiskus 50g EKO
Herbata hibiskus 50g EKO
4,27 zł
szt.
Wpisy na blogu
Catuaba - eko-afrodyzjak?

Wśród produktów spożywczych, które stanowią nowość, a jednocześnie bardzo szybko zyskują na popularności, jest catuaba. Jest to nazwa ogólna dla mieszanek, które pozyskuje się z drzew Trichilla catigua i także Erythroxylum vaccinifolium. Zrobiony z ich udziałem napar, czasem nazywa się herbatą, choć wcale nią nie jest. Kiedy warto sięgnąć po ten napój?

Miód nawłociowy - krótka charakterystyka

Słyszeliście o miodzie nawłociowym? Jest dość rzadko spotykanym miodem. Powstaje z nektaru kwiatów nawłoci. Charakteryzuje się słodkim smakiem choć wyczuć w nim można kwaskowo - gorzką nutkę. Szybko krystalizuje i tworzy delikatną, kremową konsystencję łatwą do rozsmarowania. Miód nawłociowy cechuje się wysokimi właściwościami antybiotycznymi i ma bardzo korzystny wpływ na ludzki organizm.

Ryż czerwony - nowość na naszych stołach

Ryż jest jednym z tych rodzajów zbóż, które spożywa się w niemal wszystkich regionach świata. Jest w różnych odmianach, a każda z nich wyróżnia się pod względem smaku i wartości odżywczych. W polskiej kuchni najbardziej popularny jest ryż biały, ale jakby dokładniej przyjrzeć się rodzajom ryżu, jakie można kupić w sklepach, barwne ziarenka są dla naszego zdrowia cenniejsze. Jedną z odmian, w które warto zaopatrzyć swoją kuchnię jest ryż czerwony. Czym się wyróżnia?

Jagoda Acai - pochodzenie, właściwości i pozyskiwanie

Prozdrowotny tryb życia odgrywa coraz większą rolę. Z tego względu ludzie szukają kolejnych produktów spożywczych, zawierających jak najwięcej składników odżywczych. Jednym z owoców, które przez wzgląd na swoje walory smakowe i skład cieszą się rosnącą popularnością, są jagody Acai.

Chmura tagów

Tagatoza

Tagatoza to jeszcze mało popularny zamiennik cukru. Obecnie częściej jest wykorzystywana na skalę przemysłową niż przez pojedynczego konsumenta. Jednak dzięki wielu zaletom zyskuje coraz szersze grono zwolenników.
Przede wszystkim posiada trzykrotnie mniej kalorii niż tradycyjny cukier, a smakuje tak samo. Bardzo pozytywnie wpływa również na naturalną florę bakteryjną przewodu pokarmowego. W przeciwieństwie do "zwykłego" cukru, tagatoza nie jest pożywką dla bakterii obecnych w jamie ustnej, dlatego nie powoduje próchnicy. Posiada także niski indeks glikemiczny.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl