

Budyń czekoladowy bezglutenowy BIO 40g Amylon

Opis produktu
Budyń czekoladowy bezglutenowy BIO 40g Amylon
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Składniki:
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
Wartość odżywcza produktu w 100g przed przygotowaniem:
Wartość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal;
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;
Węglowodany: 73 g;
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: 4,8 g;
Sól: 0,03 g;
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.
Produkt bezglutenowy.
Kraj producenta: Czechy
Certyfikat: BIO
Producent: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
Cechy produktu
Art. bezglutenowy | Tak |