

Herbata zielona Hojicha BIO 60g Moya Matcha

Opis produktu
Herbata zielona Hojicha BIO 60g Moya Matcha
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii.
Składniki:
Zielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 60g
Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a także wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.
Zalecane spożycie i inne uwagi:
Ilość herbaty: 2-3g na 250ml
Czas parzenia: 1-3 min.
Temperatura parzenia: 75-90 C
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Certyfikat: BIO
Kraj Producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Japonia
Producent: Moya Europe, ul. Nowogrodzka 31, 00-511 Warszawa