

Kakao o obniżonej zawart. tłuszczu BIO 200g


Opis produktu
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu BIO 200g Bio Ameryka
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Składniki:
kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 200g
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1379 kJ / 331 kcal
Tłuszcz - 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,9 g
Węglowodany - 15 g
w tym cukry - 0,3 g
Błonnik - 31 g
Białko - 28 g
Sól - 0,05 g
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Certyfikat: BIO
Kraj pochodzenia składników: Ghana
Producent: Bio Planet S.A.