do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci
Zakupy u nas to:
  • Zdrowa żywność w twoim domu

  • Różne formy płatności oraz przesyłki
    Zapłać z Przelewy24
  • Rabat dla wszystkich klientów, którzy zrobią zakupy pow. 250 zł.
  • Dodatkowy rabat dla wszystkich nowych, zarejestrowanych klientów
  • Stałe rabaty dla zarejestrowanych klientów, którzy zbiorą odpowiednią ilość punktów. U nas, rabaty są sumowane! Kliknij tutaj aby poznać szczegóły
  • Dodatkowo, darmowa wysyłka już od 200 zł. (paczkomaty) oraz 250 zł. (kurier)
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy pod warunkiem nieużywania produktu (14 dni na zwrot towaru)
  • Sprzedajemy tylko produkty, które posiadamy w naszym sklepie i magazynie - wysyłka do 24h w dni robocze
  • Szyfrowane wrażliwe dane i transakcje
  • Szybki kontakt i elastyczność
  • Wiarygodne opinie o sklepie:

Zakręcony Słoik na Opineo.pl

 

Kakao w proszku BIO 250g Rainforest Foods

Dostępność: brak towaru
Cena: 45,00 zł 45.00
ilość szt.
Zyskujesz 45 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Proszę oceń! Obecna ocena: 0 Ilość ocen: 0 / Średnia: 0
Producent: Rainforest Foods
Wewn. kod produktu: 00109

Opis produktu

Czekolada to jeden z najbardziej lubianych produktów spożywczych na świecie. W swej surowej postaci jest niezwykle korzystna dla naszego zdrowia. 
Theobroma cacao jest małym, wiecznie zielonym drzewem uprawianym w tropikalnym klimacie, głównie w Ameryce Południowej. Jego owocem są ziarna Cacao (znane również jako Cacoa) stanowiące główny składnik czekolady. Pomimo, iż przemysłowa czekolada zawiera dużo cukru i tłuszczu, samo ziarno kakao jest niesamowicie zdrowym, zawierającym mnóstwo antyoksydantów pożywieniem. Zawiera kilka istotnych aminokwasów m. in. tryptofan i argininę. Kakao jest również znane z dużej zawartości magnezu. 

Kakao Rainforest Foods jest produkowane w sposób ekologiczny przez rolników w Peru. Strąki kakaowca są zbierane ręcznie, a następnie oddzielane od siebie i pozostawiane do fermentacji. Miąższ otaczający ziarna fermentuje i wycieka,przez co zmniejsza się gorycz ziaren. W kroku ziarna są myte i suszy się je. Suszone ziarna są obierane i oddzielane od siebie. Po wyciśnięciu masła kakaowego mieli się je na proszek. 

Kakao Raiforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association co gwarantuje, że produkt sprzedawany jako ekologiczny rzeczywiście takim jest .Jedyną gwarancją, że klient kupuje produkt ekologiczny jest certyfikat ekologiczny danego kraju i obowiązkowe logo UE w postaci zielonego liścia (dotyczy produktów spożywczych ,w tym suplementów diety). Ponadto wszystkie produkty certyfikowane ekologicznie muszą posiadać kod certyfikacji na opakowaniu. Dla firm brytyjskich takich jak Rainforest Foods ma to format GB-ORG-05.Jeśli taki kod nie jest obecny na opakowaniu-produkt nie jest ekologiczny. 

Certyfikat ekologiczny jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym.

Sposób użycia: Kakao dodać do ciepłej wody, aby uzyskać czekoladowy napój. Może być używany do pieczenia ciast, tortów, ciasteczek, muffinów, owsianki itp.

Odpowiedni dla Wegetarian i Wegan

Należy przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.

Skład: Ekologiczne sproszkowane kakao

Cechy produktu

Art. bezglutenowy Tak

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl