do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Produkt dnia
Chmura tagów

Kakao w proszku BIO 250g Rainforest Foods

Dostępność: brak towaru

Cena:

45,00 zł 45.00
ilość szt.
Zyskujesz 45 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Proszę oceń! Obecna ocena: 0 Ilość ocen: 0 / Średnia: 0
Producent: Rainforest Foods

Opis produktu

Czekolada to jeden z najbardziej lubianych produktów spożywczych na świecie. W swej surowej postaci jest niezwykle korzystna dla naszego zdrowia. 
Theobroma cacao jest małym, wiecznie zielonym drzewem uprawianym w tropikalnym klimacie, głównie w Ameryce Południowej. Jego owocem są ziarna Cacao (znane również jako Cacoa) stanowiące główny składnik czekolady. Pomimo, iż przemysłowa czekolada zawiera dużo cukru i tłuszczu, samo ziarno kakao jest niesamowicie zdrowym, zawierającym mnóstwo antyoksydantów pożywieniem. Zawiera kilka istotnych aminokwasów m. in. tryptofan i argininę. Kakao jest również znane z dużej zawartości magnezu. 

Kakao Rainforest Foods jest produkowane w sposób ekologiczny przez rolników w Peru. Strąki kakaowca są zbierane ręcznie, a następnie oddzielane od siebie i pozostawiane do fermentacji. Miąższ otaczający ziarna fermentuje i wycieka,przez co zmniejsza się gorycz ziaren. W kroku ziarna są myte i suszy się je. Suszone ziarna są obierane i oddzielane od siebie. Po wyciśnięciu masła kakaowego mieli się je na proszek. 

Kakao Raiforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association co gwarantuje, że produkt sprzedawany jako ekologiczny rzeczywiście takim jest .Jedyną gwarancją, że klient kupuje produkt ekologiczny jest certyfikat ekologiczny danego kraju i obowiązkowe logo UE w postaci zielonego liścia (dotyczy produktów spożywczych ,w tym suplementów diety). Ponadto wszystkie produkty certyfikowane ekologicznie muszą posiadać kod certyfikacji na opakowaniu. Dla firm brytyjskich takich jak Rainforest Foods ma to format GB-ORG-05.Jeśli taki kod nie jest obecny na opakowaniu-produkt nie jest ekologiczny. 

Certyfikat ekologiczny jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym.

Sposób użycia: Kakao dodać do ciepłej wody, aby uzyskać czekoladowy napój. Może być używany do pieczenia ciast, tortów, ciasteczek, muffinów, owsianki itp.

Odpowiedni dla Wegetarian i Wegan

Należy przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.

Skład: Ekologiczne sproszkowane kakao

Cechy produktu

Art. bezglutenowy Tak

Opinie o produkcie (0)

sprzedawanym w sklepie ekologicznym Zakręcony Słoik w Gdyni
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl