

Mąka z topinamburu bezglutenowa BIO 500g


Opis produktu
Mąka z topinamburu bezglutenowa BIO 500g Dary Natury
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.
Później został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans. Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.:
· placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków),
· kotlety z mąki z topinamburu,
· dodatek do sosów,
· dodatek do zup,
· oraz w innych formach według upodobań.
Składniki:
obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 500g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu.
Produkt bezglutenowy.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Certyfikat: BIO
Kraj Producenta: Polska
Cechy produktu
Art. bezglutenowy | Tak |