

Makaron semolinowy trójkolorowy Fusilli BIO 500g

Opis produktu
Makaron semolinowy trójkolorowy Fusilli BIO 500g Alce Nero
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Składniki:
mąka z pszenicy durum*, mąka z pszenicy durum* z suszonymi pomidorami*(3%), mąka z pszenicy durum* z suszonym szpinakiem* (2%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 500g
Sposób przygotowania:
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1470 kJ/350 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Certyfikat: BIO
Producent: ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
Kraj Producenta: Włochy
Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy