

Mieszanka do pieczenia chleba z mąki owsianej b/g

Opis produktu
Mieszanka do pieczenia chleba z mąki owsianej b/g BIO 500g Bauck Hof
Składniki:
mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 500g
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 7,5 g
Sól: 1,9 g
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut. Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Certyfikat: BIO
Producent: BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
Kraj Producenta: Niemcy
Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy