

Pasta Ume (ze śliwek japońskich) BIO 250g


Opis produktu
Pasta Ume (ze śliwek japońskich) BIO 250g Terrasana
Umepasta wytwarzana jest z marynowanych śliwek japońskich Ume, octu ume i liści pachnotki zwyczajnej. Ume to japoński super owoc o silnym, słonym i kwaśnym smaku. W Japonii pasta ume często używana jest do sosów dipów i sushi.
Składniki:
pasta ume* (śliwki japońskie*, sól morska), ume su* (śliwki japońskie*, sól morska, pachnotka zwyczajna*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 250g
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 102 kJ / 24 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 2,7 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 3,6 g
Białko - 0,3 g
Sól - 14,2 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Certyfikat: BIO
Producent: TERRASANA HEALTHFOOD LEIMUIDEN B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
Kraj Producenta: Holandia
Kraj pochodzenia składników: Japonia
Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy