

Pasta różano-paprykowa ostra BIO 200g Dary Natury

Opis produktu
Pasta różano-paprykowa ostra BIO 200g Dary Natury
Owoc dzikiej róży święcił kiedyś tryumfy w polskiej kuchni, był częstym dodatkiem do przetworów czy mięs. Dziś niestety został zapomniany i wypchnięty ze świadomości. Na całe szczęście możemy zaprezentować Państwu wyjątkowy produkt – pastę różano- paprykową firmy Dary Natury. Jest to idealnie zbalansowane połączenie pikantnego smaku papryki z naturalnym bogactwem dzikiej róży. Dlatego właśnie możemy polecić pastę różano-paprykową jako idealny dodatek do dań pieczonych i smażonych, który zdecydowanie wzbogaci paletę doznań smakowych. Pasta świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, makaronów czy dań z grilla. Ekologiczna pasta różano-paprykowa może również stanowić aromatyczny składnik sosów i zup pomidorowych.
Produkt pasteryzowany.
Składniki:
owoc róży 52,1%*, cebula*, olej rzepakowy*, ostra papryka* 9,4%, cukier trzcinowy*, sok z pigwowca*, czosnek*, pomidor suszony*, sól morska, czosnek niedźwiedzi*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Waga netto: 200g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chlodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 707 kJ/ 171kcal
Tłuszcz - 8,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 21,7g
w tym cukry - 13,9g
Białko - 1,1g
Sól - 0,5g
Certyfikat: BIO
Kraj producenta: Polska