

Pektyna jabłkowa do dżemów 150g Batom

Opis produktu
Pektyna jabłkowa do dżemów 150g Batom
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
Składniki:
pektyna amidowana 100%
Waga netto: 150g
Sposób przygotowania:
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
Zalecane warunki przygotowania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Kraj Producenta: Polska