

Pesto Genovese (bazyliowe) BIO 130g Alce Nero

Opis produktu
Pesto Genovese (bazyliowe) BIO 130g Alce Nero
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
Składniki:
bazylia* (41,4%), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (10%), orzechy nerkowca*, sól, parmezan* (2,5%) (mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser pecorino* (mleko owcze*, sól, podpuszczka), orzechy piniowe*, czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 130g
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1925 kJ/467 kcal
Tłuszcz - 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,7 g
Węglowodany - 5,1 g
w tym cukry - 2,7 g
Błonnnik - 1,0 g
Białko - 4,2 g
Sól - 2,7 g
Zalecane warunki przechowywania:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Produkt odpowiedni dla Wegetarian.
Certyfikat: BIO
Kraj Producenta: Włochy