

Substytut jaj w proszku b/g BIO 20g Biovegan

Opis produktu
Substytut jaj w proszku b/g BIO 20g Biovegan
Opakowanie odpowiada 4 jajom.
Składniki:
substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, mąka kukurydziana*, białko lnu*, białko słonecznika* (*składniki ekologiczne).
Waga netto: 20g
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1349 kJ/324 kcal;
Tłuszcz: 8,4 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g;
Węglowodany: 14 g;
w tym cukry: 6,6 g;
Błonnik: 37 g;
Białko: 30 g;
Sól: 0,04 g
Sposób użycia:
łyżeczka proszku (5 g) i 50 ml wody gazowanej zastępuje jedno całe jajko. Nie nadaje się do przygotowania jajecznicy lub jajka sadzonego.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Produkt bezglutenowy.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Certyfikat: BIO
Producent: BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
Kraj Producenta: Niemcy
Tworzywo op. jednostkowego: Folia