

Żelatyna w listkach (12 listków) BIO 20g

Opis produktu
Żelatyna w listkach (12 listków) BIO 20g Ewald
Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.
Żelatyna od wielu lat jest stałą i ważną częścią naszej kuchni. Jest to naturalna substancja białkowa na co dzień wykorzystywana w niskokalorycznych potrawach – zaczynając od mięs i ryb w galarecie, a kończąc na deserach takich jak galaretki musy owocowe, kremy i torty. Nie zawiera tłuszczy ani węglowodanów i nie powoduje alergii. Niezależnie od tego, czy przygotowujemy dania wykwintne, czy desery, żelatyna powinna być częścią kuchni każdego z nas.
Minęły już jednak czasy odmierzania ilości żelatyny potrzebnej w danym przepisie. Obecnie coraz częściej można spotkać w sklepach płatki żelatyny, które znacznie ułatwiają nam gotowanie. Nie musimy już szukać informacji na temat siły żelowania czy ilości wody potrzebnej do tego, by uniknąć problemów z grudkami. Wystarczy odpowiednią ilość płatków wrzucić do dowolnej ilości wody, a listki same się rozpuszczą.
Płatki żelatyny w codziennej kuchni znajdują wiele zastosowań i jest bardzo prosta w przyrządzaniu. Wystarczy wybraną ilość płatków rozpuścić w wodzie i dodać do bulionu z mięsem, musu owocowego, masy serowej czy innych składników, z których przygotowujemy potrawę, niezależnie od tego, czy będzie to danie obiadowe, czy deser.
Żelatyna w plastrach oferowana przez nasz sklep internetowy będzie świetnie nadawać się do kremów, deserów, tortów i galaretek. Nasza żelatyna w listkach bio jest wytwarzana wyłącznie ze składników pozyskanych z kontrolowanych upraw ekologicznych na terenie Niemiec, które są najwyższej jakości. Nie zawiera glutenu, laktozy, orzechów ani konserwantów, dzięki czemu jest bezpieczna dla zdrowia.
Jeśli interesuje Państwa, żelatyna w listkach i gdzie ją kupić wychodzimy tutaj naprzeciw. Żelatyna w listkach, której cena jest bardzo atrakcyjna, zadowoli nawet najbardziej wymagających.
Składniki:
żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia:
1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy - nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.
Certyfikat: BIO
Producent: EWALD-GELATINE GMBH, MEDDERSHEIMER STRAßE 50, 55566 BAD SOBERNHEIM
Kraj Producenta: Niemcy
Kraj pochodzenia składników: Niemcy
Tworzywo op. jednostkowego: folia