do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Produkt dnia
Wpisy na blogu
Czy herbata pobudza? - Fakty i mity

Kawa czy herbata? To pierwsze pytanie, które usłyszymy idąc w odwiedziny. O ile kawa od razu kojarzy się z kofeiną, o tyle zdania na temat działania herbaty są podzielone. Odmian herbat jest wiele i każda z nich ma inne właściwości. Ale czy herbata pobudza?

Amarantus - jak gotować i jak jeść?

Na sklepowych półkach pojawiają się coraz to nowe produkty określane mianem super food. Swego czasu tajemniczo brzmiała nazwa „amarantus” umieszczona na niektórych torebkach z drobnymi ziarenkami. Choć stały się już składnikiem wielu potraw, nadal część osób nie wie nawet o ich istnieniu. Czym jest i jak amarantus gotować?

Czubryca - zapomniana przyprawa?

Coraz chętniej poznajemy nie tylko samą kulturę i tradycję różnych regionów świata, ale także chcemy rozsmakować się w ich kuchniach regionalnych. Wśród nowych dań pojawiają się przyprawy, które do tej pory nie gościły na polskich stołach albo pojawiały się sporadycznie. Przykładem jest czubryca. Przyprawa ta jest powszechna w kuchni bułgarskiej, ale jest na tyle uniwersalna, że może być wykorzystana także w wielu innych daniach.

Fasola mung - właściwości, zastosowanie, popularne przepisy

Już sama nazwa sugeruje, że fasola mung jest czymś egzotycznym i kojarzy się z Azją. Jest to przypuszczenie trafne, bo przez wieki hodowało ją się w Indiach. Obecnie jest uprawiana jest w wielu krajach Azji i nie tylko. Fasola mung przez swoje liczne właściwości zdrowotne jest nie raz nazywana złotą fasolą i jest uważana za jedną z najbardziej wartościowych na świecie.

Chmura tagów

Pozostałe substancje słodzące

Wielu z nas nie wyobraża sobie porannej kawy, czy herbaty bez dużej ilości cukru. Jest to dla nas nie tylko źródło energii, lecz również sposób na polepszenie swojego nastroju. Niestety, może prowadzić to do wielu chorób, a w szczególności do problemów skórnych. Nasza cera w niedługim czasie stanie się ziemista, z niedoskonałościami, a pod oczyma pojawią się ciemne worki. Cukier, który znamy, wyrządza nam więc więcej szkody, niż niesie pożytku. Całe szczęście nie musimy z niego rezygnować, bowiem pozostałe substancje słodzące, takie jak melasa, czy lucama, są zupełnie ekologiczne. Dzięki naturalnemu składowi sprawią, że nasze życie stanie się słodsze, bez szkodliwego wpływu na nasze zdrowie.

Cukier brzozowy ksylitol 500g Denver Food Cukier brzozowy ksylitol 500g Denver Food
Producent: Denver Food
Cena: 19,89 zł
zobacz więcej
Cukier waniliowy BIO 20 g Cukier waniliowy BIO 20 g
Producent: Amylon
Cena: 3,75 zł
szt.
zobacz więcej
Cukier z agawy BIO 250g Viands Cukier z agawy BIO 250g Viands
Producent: Viands
Cena: 12,25 zł
zobacz więcej
Cukier żelujący 2:1 bezglutenowy BIO 500g Cukier żelujący 2:1 bezglutenowy BIO 500g
Producent: Biovegan
Cena: 11,50 zł
zobacz więcej
Karob Melasa 370g - Bakra Karob Melasa 370g - Bakra
Producent: Bakra
Cena: 14,99 zł
szt.
zobacz więcej
Lucuma sproszkowana BIO 200g Bio Planet Lucuma sproszkowana BIO 200g Bio Planet
Producent: Bio Planet
Cena: 25,85 zł
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl