Sól
Sól to artykuł spożywczy, będący prawie w całości czystym chlorkiem sodu. Najczęściej stosuje się ją jako przyprawę oraz konserwant. Sól ekologiczna, w szczególności różowa sól himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą występującą na ziemi, a jej struktura pozostała niezmieniona od 250 milionów lat. Wydobywa się ją ręcznie w górach Himalajskich, a znajduje zastosowanie zarówno w kuchni jako dodatek do potraw oraz w przemyśle. W odróżnieniu od wysoce przetworzonej soli dostępnej w sklepach, która prawie w całości jest chlorkiem sodu sól ekologiczna pozyskiwana naturalnie jest nierafinowana i nieprzetworzona.
- Bez glutenuBez cukruSól morska włoska w młynku 190 g - DOLMEN (HIMALAYAN SALT)27,66 zł|Producent: HIMALAYAN SALT (lampy solne, młynki)
- Bez glutenuBez cukruSól morska z ziołami śródziemnomorskimi w młynku 170 g - DOLMEN (HIMALAYAN SALT)27,66 zł|Producent: HIMALAYAN SALT (lampy solne, młynki)
- Bez glutenuBez cukruSól wędzona dymem z drewna dębowego i ziół (uzupełnienie) 400 g - DARY NATURY23,36 zł|Producent: DARY NATURY - przyprawy i zioła BIO
- Bez glutenuBez cukruSól wędzona jabłoniowa 100 g - POLONIAK16,57 zł|Producent: POLONIAK (produkty vege, napary,majonezy)
- Bez glutenuBez cukruSól ziołowa w dozowniku demeter BIO 200 g - LEBENSBAUM12,42 zł|Producent: LEBENSBAUM (przyprawy, herbaty, kawy)