Makarony z semoliny
Makarony z semoliny, czyli mąki durum, stanowią zdrowszą alternatywę wobec zwykłych makaronów. Warto wybierać takie makarony przede wszystkim ze względu na fakt, że zawierają wiele cennych dla naszego organizmu składników odżywczych, takich jak fosfor, potas, magnezMagnez - czym jest i jak działa, żelazo, mangan czy cynk, oraz witaminy z grupy B. Makarony z semoliny charakteryzują się również niższym indeksem glikemicznym niż zwykłe makarony. Warto zwrócić również uwagę na fakt, że dzięki zawartości luteiny makarony z semoliny mogą korzystnie wpływać na nasz wzrok.
- Bez cukruMakaron (semolinowy - pasta di gragnano) paccheri BIO 500 g - ALCE NERO19,69 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez cukruMakaron (semolinowy - pasta di gragnano) rigatoni BIO 500 g - ALCE NERO19,50 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez cukruMakaron (semolinowy - pasta di gragnano) spaghettoni BIO 500 g - ALCE NERO17,45 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)