Soczewica

SoczewicaSoczewica i jej właściwości od wieków znana jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. W krajach azjatyckich nadal jest podstawowym składnikiem wykorzystywanym w kuchni. Należy jednak pamiętać, by sięgać po tę z upraw ekologicznych. Takie uprawy nie są masowe oraz nie są stosowane na nich chemiczne środki ochrony roślin, które mogą się kumulować w ziarnach soczewicy i mieć szkodliwy wpływ na człowieka. Ekologiczna soczewica to źródło białka, błonnika, witamin oraz wielu składników mineralnych. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cholesterolu.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica brązowa BIO 500 g - THE PLANET
    10,97 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czarna beluga BIO 1 kg - THE PLANET
    31,94 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czarna beluga BIO 500 g - THE PLANET
    17,06 zł
    |
  4. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 1 kg - THE PLANET
    18,90 zł
    |
  5. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 500 g - THE PLANET
    10,97 zł
    |
  6. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica zielona BIO 1 kg - THE PLANET
    21,82 zł
    |
na stronę