Soczewica
SoczewicaSoczewica i jej właściwości od wieków znana jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. W krajach azjatyckich nadal jest podstawowym składnikiem wykorzystywanym w kuchni. Należy jednak pamiętać, by sięgać po tę z upraw ekologicznych. Takie uprawy nie są masowe oraz nie są stosowane na nich chemiczne środki ochrony roślin, które mogą się kumulować w ziarnach soczewicy i mieć szkodliwy wpływ na człowieka. Ekologiczna soczewica to źródło białka, błonnika, witamin oraz wielu składników mineralnych. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cholesterolu.
- Bez glutenuBez cukruChrupki ryż - soczewica bez dodatku cukrów bezglutenowe od 8 miesiąca BIO 25 g - HOLLE5,39 zł|Producent: HOLLE (żywność dla niemowląt)
- Bez glutenuBez cukruChrupki ryż - soczewica o smaku jabłko - cynamon bez dodatku cukrów bezglutenowe BIO 25 g - HOLLE6,54 zł|Producent: HOLLE (żywność dla niemowląt)
- Bez glutenuBez cukruMakaron proteinowy (soczewica czerwona - ciecierzyca - ryż brązowy) dla dzieci sawanna bezglutenowy BIO 250 g - PASTA NATURA11,35 zł|Producent: PASTA NATURA (makarony bezglutenowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica żółta BIO 400 g - BIO PLANET13,13 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica żółta BIO 500 g - BIO PLANET14,91 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)