Sól

Sól to artykuł spożywczy, będący prawie w całości czystym chlorkiem sodu. Najczęściej stosuje się ją jako przyprawę oraz konserwant. Sól ekologiczna, w szczególności różowa sól himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą występującą na ziemi, a jej struktura pozostała niezmieniona od 250 milionów lat. Wydobywa się ją ręcznie w górach Himalajskich, a znajduje zastosowanie zarówno w kuchni jako dodatek do potraw oraz w przemyśle. W odróżnieniu od wysoce przetworzonej soli dostępnej w sklepach, która prawie w całości jest chlorkiem sodu sól ekologiczna pozyskiwana naturalnie jest nierafinowana i nieprzetworzona.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Sól himalajska różowa drobno mielona jodowana 500 g - NATURAVENA
    4,96 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Sól himalajska różowa grubo mielona jodowana 500 g - NATURAVENA
    5,55 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Sól himalajska różowa jodowana opakowanie mix (9+5) 14x500 g - NATURAVENA
    70,07 zł
    |
  4. Bez glutenu
    Bez cukru
    Sól morska drobno mielona jodowana 500 g - NATURAVENA
    4,45 zł
    |
  5. Bez glutenu
    Bez cukru
    Sól morska grubo mielona jodowana 500 g - NATURAVENA
    4,96 zł
    |
na stronę