Sól
Sól to artykuł spożywczy, będący prawie w całości czystym chlorkiem sodu. Najczęściej stosuje się ją jako przyprawę oraz konserwant. Sól ekologiczna, w szczególności różowa sól himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą występującą na ziemi, a jej struktura pozostała niezmieniona od 250 milionów lat. Wydobywa się ją ręcznie w górach Himalajskich, a znajduje zastosowanie zarówno w kuchni jako dodatek do potraw oraz w przemyśle. W odróżnieniu od wysoce przetworzonej soli dostępnej w sklepach, która prawie w całości jest chlorkiem sodu sól ekologiczna pozyskiwana naturalnie jest nierafinowana i nieprzetworzona.
- Bez glutenuBez cukruGomasio - sól sezamowa BIO 225 g - LIMA17,81 zł|Producent: LIMA (makrobiotyka, kawy zbożowe, musli)
- Bez glutenuBez cukruSól himalajska w młynku z BIO ZIOŁAMI 90 g - DARY NATURY23,42 zł|Producent: DARY NATURY - przyprawy i zioła BIO
- Bez glutenuBez cukruSól himalajska w młynku z BIO ZIOŁAMI DO SAŁATEK 95 g - DARY NATURY23,42 zł|Producent: DARY NATURY - przyprawy i zioła BIO
- Bez glutenuBez cukruSól ziołowa w dozowniku demeter BIO 200 g - LEBENSBAUM12,42 zł|Producent: LEBENSBAUM (przyprawy, herbaty, kawy)