Sól

Sól to artykuł spożywczy, będący prawie w całości czystym chlorkiem sodu. Najczęściej stosuje się ją jako przyprawę oraz konserwant. Sól ekologiczna, w szczególności różowa sól himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą występującą na ziemi, a jej struktura pozostała niezmieniona od 250 milionów lat. Wydobywa się ją ręcznie w górach Himalajskich, a znajduje zastosowanie zarówno w kuchni jako dodatek do potraw oraz w przemyśle. W odróżnieniu od wysoce przetworzonej soli dostępnej w sklepach, która prawie w całości jest chlorkiem sodu sól ekologiczna pozyskiwana naturalnie jest nierafinowana i nieprzetworzona.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Gomasio - sól sezamowa BIO 225 g - LIMA
    17,81 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Sól himalajska w młynku z BIO ZIOŁAMI 90 g - DARY NATURY
    23,42 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Sól himalajska w młynku z BIO ZIOŁAMI DO SAŁATEK 95 g - DARY NATURY
    23,42 zł
    |
  4. Bez glutenu
    Bez cukru
    Sól z BIO ZIOŁAMI 100 g - DARY NATURY
    7,21 zł
    |
  5. Bez glutenu
    Bez cukru
    Sól ziołowa w dozowniku demeter BIO 200 g - LEBENSBAUM
    12,42 zł
    |
na stronę