Bakalie bezglutenowe
Bakalie to nie tylko smaczny, ale i zdrowy dodatek do sałatek, ciast i wypieków. Są cennym źródłem wielu witamin i minerałów, dostarczają ważnych dla funkcjonowania całego organizmu kwasów tłuszczowych. Jeśli mają dobrze służyć zdrowiu, powinny mieć wysoką jakość. To kryterium idealnie spełniają bakalie bezglutenowe, które nie tylko nie zawierają nawet śladowych ilości glutenu, dzięki czemu są bezpieczne dla osób z celiakią, ale przede wszystkim powstały w stuprocentowo naturalny sposób, bez użycia środków chemicznych, które mogłyby obniżyć walory zdrowotne bakalii.
- Bez glutenuBez cukruAnanas liofilizowany bezglutenowy 15 g - CELIKO (FRUPP)6,92 zł|Producent: CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
- Bez glutenuBez cukruChipsy jabłkowe bezglutenowe BIO (POLSKA) 50 g - BIO RAJ7,18 zł|Producent: BIO RAJ (100 % z Polski)
- Bez glutenuBez cukruDaktyle suszone bezglutenowe BIO 150 g - BIOGOL6,92 zł|Producent: BIOGOL (produkty śniadaniowe, przekąski bez cukru)