Oliwy, oleje, octy bezglutenowe

Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Ocet jabłkowy 5 % niefiltrowany BIO 250 ml - DARY NATURY
    13,97 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Ocet winny różany BIO 250 ml - DARY NATURY
    16,75 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Olej lniany tłoczony na zimno BIO 100 ml - DARY NATURY
    20,45 zł
    |
na stronę