Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy tłoczony na zimno BIO 500 ml - BIO PLANETE19,02 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej sezamowy (z prażonych nasion) BIO 100 ml - BIO PLANETE20,43 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej sezamowy tłoczony na zimno BIO 100 ml - BIO ZENTRALE11,03 zł|Producent: BIO ZENTRALE (produkty spożywcze)
- Bez glutenuBez cukruOlej słonecznikowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 500 ml - EKKO17,69 zł|Producent: EKKO (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej słonecznikowy do smażenia tłoczony na zimno BIO 250 ml - OLANDIA16,25 zł|Producent: OLANDIA (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno BIO 250 ml - OLANDIA15,52 zł|Producent: OLANDIA (oleje)