Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej lniany tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA15,19 zł|Producent: TERRA D'OMBRA (oliwy i oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej migdałowy tłoczony na zimno BIO 100 ml - BIO PLANETE40,90 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej migdałowy tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA35,26 zł|Producent: TERRA D'OMBRA (oliwy i oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia BIO 750 ml - POLONIAK35,85 zł|Producent: POLONIAK (produkty vege, napary,majonezy)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 1 L - EKKO28,85 zł|Producent: EKKO (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 500 ml - EKKO19,24 zł|Producent: EKKO (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do smażenia bezglutenowy BIO 500 ml - BIO FOOD31,35 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)