Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruKrem na bazie octu balsamicznego z modeny (glaze) BIO 150 ML - ALCE NERO20,28 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez glutenuBez cukruOcet balsamiczny z modeny filtrowany BIO 250 ml - ALCE NERO19,08 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez glutenuBez cukruOcet balsamiczny z modeny filtrowany BIO 500 ml - ALCE NERO22,08 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 5 % filtrowany BIO 500 ml - ALCE NERO17,64 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 5 % niefiltrowany BIO 500 ml - ALCE NERO16,30 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 5 % niefiltrowany BIO 500 ml - BIO PLANET12,57 zł|Producent: BIO PLANET - seria INNE
- Bez glutenuBez cukruOcet ryżowy do sushi niesłodzony filtrowany BIO 250 ml (GENMAI SU VINEGAR)- TERRASANA21,03 zł|Producent: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Bez glutenuBez cukruOcet winny biały BIO 500 ml - LA BIO IDEA13,44 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)
- Bez glutenuBez cukruOcet winny czerwony BIO 500 ml - LA BIO IDEA13,44 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)