Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej kokosowy bezwonny BIO 260 ml - BIO FOOD15,19 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruOlej kokosowy virgin BIO 225 ml - COCOMI16,80 zł|Producent: COCOMI (wody kokosowe, oleje kokosowe, śmietanki)
- Bez glutenuBez cukruOlej kokosowy virgin BIO 260 ml - BIO FOOD17,18 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruOlej lniany tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA15,33 zł|Producent: TERRA D'OMBRA (oliwy i oleje)